- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 2 cepe, taiate rondele;
- ulei de masline;
- 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma);
- 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici;
- o pulpa de miel de aproximativ 1,75kg.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapa intr-o tava de copt cu 4 linguri de apa. Se asaza mielul deasupra si se unge suprafata carnii cu ulei si apoi cu miere. Se inteapa partea de deasupra a mielului in 15-20 de locuri cu un cutit mic si ascutit, invartindu-l pentru a face mici gauri, in care se asaza crengutele de rozmarin. Se asezoneaza.
2. Se da la cuptor 1 ora si 15 minute pentru o friptura in sange sau 2 ore pentru o friptura bine facuta. Scoateti de 3-4 ori friptura din cuptor si turnati cu o lingura sosul scurs in tava peste ea. Acoperiti cu folie de aluminiu daca carnea se coace prea tare.
3. Odata facuta, scoateti friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn si lasati-o la racit 20-30 de minute in folie. Se serveste cu sosurile din tava si cartofi la cuptor.
Citeste si Good Food Romania!
Motive pentru a NU merge cu iubita la sala de fitness... VIDEO! Inviorare in pasi de dans, marca Michael Jackson...