Antena Căutare

Reteta de Paste: Miel cu rozmarin si miere

Mielul este un ingredient esential al retetelor traditionale romanesti, de aceea revista Good Food ne propune o reteta clasica de friptura de miel, insa cu un strop de miere ce ii da un gust deosebit, floral.

Ingrediente:

- 2 cepe, taiate rondele;

- ulei de masline;

- 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma);

- 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici;

- o pulpa de miel de aproximativ 1,75kg.

Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapa intr-o tava de copt cu 4 linguri de apa. Se asaza mielul deasupra si se unge suprafata carnii cu ulei si apoi cu miere. Se inteapa partea de deasupra a mielului in 15-20 de locuri cu un cutit mic si ascutit, invartindu-l pentru a face mici gauri, in care se asaza crengutele de rozmarin. Se asezoneaza.

2. Se da la cuptor 1 ora si 15 minute pentru o friptura in sange sau 2 ore pentru o friptura bine facuta. Scoateti de 3-4 ori friptura din cuptor si turnati cu o lingura sosul scurs in tava peste ea. Acoperiti cu folie de aluminiu daca carnea se coace prea tare.

3. Odata facuta, scoateti friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn si lasati-o la racit 20-30 de minute in folie. Se serveste cu sosurile din tava si cartofi la cuptor.

Citeste si Good Food Romania!

Motive pentru a NU merge cu iubita la sala de fitness... VIDEO! Inviorare in pasi de dans, marca Michael Jackson...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x