Reteta: Tarta Nicoise

Aceasta este o tarta plina de gust, culoare si arome si este foarte simplu de preparat. Nu contine gluten, produse lactate, oua, soia sau nuci.

Combinatia de rosii, masline negre, ton, ceapa si verdeturi pe blatul din faina de porumb si faina de orez este de-a dreptul delicioasa. Se consuma fierbinte sau rece alaturi de o salata asortata.

Ingrediente:


- o cana faina de orez
- o cana faina de porumb
- 50 gr. unt
- 50 gr. margarina
- 300 de grame piure cartofi
- suc de rosii
- ton
- masline
- ceapa
- cimbru, sare, piper

Preparare:

1. Pentru aluat, amestecati faina de orez, cea de porumb si sarea. Incorporati untul sau margarina astfel incat amestecul sa arate precum firimiturile de paine, apoi amestecati totul cu piureul de cartofi si framantati cu mainile. Cand ai obtinut un aluat fin si bine framantat, inveliti-l in folie de plastic si dati-l la rece pentru 30 de minute.

2. Intindeti aluatul cu un sucitor, presarand din cand in cand cu faina. Puneti foaia de aluat intr-o tava de 30x40 cm, apasand pe margini si in colturi pentru a-i da forma. Taiati excesul de aluat cu un cutit bine ascutit. Dati la rece pentru alte 15 min. In acest timp, incalziti cuptorul (200C/aer cald, 180C/gaz)

3. Intepati din loc in loc aluatul din tava cu o furculita, apoi dati la cuptor pentru 20 de min sau pana devine auriu.

4. Scoateti din cuptor, intindeti pe toata suprafata aluatului sosul de rosii, presarati tonul, maslinele, ceapa si cimbrul. Pe deasupra asezati fileurile de ansoa si stropiti cu ulei de masline. Asezonati cu piper; e posibil sa nu mai trebuiasca sare, caci restul ingredientelor contin deja destula.

5. Se da la cuptor pentru 20 de minute, sau pana ce marginile aluatului devin crocante si de culoare auriu inchis. Scoateti din cuptor, ridicati usor cu o paleta una din margini pentru a verifica daca aluatul e copt; daca nu, mai dati la cuptor 5 minute.

Nutritie. 722 kcal/portie, 22g proteine, 53g carbohidrati, 4

Sursa: Good Food

Ultimele știri