- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- unt, pentru uns;
- 20 de fasii de pancetta sau fasii subtiri de sunca;
- 3kg piept de curcan desprins pe jumatate.
PENTRU UMPLUTURA
- 25g unt;
- 1 lingura de ulei de masline;
- 2 cepe mari, taiate in jumatate si feliate;
- 140g pancetta taiata in cuburi sau bacon taiat in cuburi;
- 50g seminte de pin;
- 4 catei de usturoi, taiati in bucati;
- 25g salvie, numai frunzele, tocate marunt;
- coaja a 2 lamai;
- 40g de patrunjel, tocat marunt;
- 100g firimituri de paine alba;
- 1 ou, batut.
PENTRU SOS
- 300ml vin alb sec;
- 300ml supa de pui;
- 142ml smantana;
- 1 mana de patrunjel, taiat marunt.
Mod de preparare:
1. Mai intai se prepara umplutura. Se incalzesc untul si uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa fara a prinde culoare, timp de 10 minute. Se pune intr-un bol. Se adauga pancetta sau baconul in tigaie, se calesc timp de 5 minute, pana cand prind culoare, apoi se adauga semintele de pin, usturoiul, salvia si zeama de lamaie. Se calesc timp de 1 minut, pana cand aromele se contopesc, iar semintele se rumenesc. Se adauga patrunjelul. Compozitia se adauga peste ceapa si se amesteca cu firimiturile, oul, sare si piper.
2. Se da cu unt o folie de plastic peste care se asaza sfoara sub forma de retea. Reteaua se dubleaza cu fasii de pancetta - sunca.
3. Pieptul de curcan se asezoneaza si se desface astfel incat sa aiba aspectul unei foi. Se asaza carnea pe o folie de plastic dupa care cu un sucitor se bate carnea pana ajunge la o grosime de aproximativ 5cm. Se asaza pieptul peste pancetta si se adauga umplutura. Se ruleaza totul cu ajutorul foliei si al sforii avand grija sa prindeti bine capetele. Astfel rulat pieptul de curcan poate fi lasat in frigider pana la 2 zile.
4. Se incalzeste cuptorul la 190ºC. Se asaza rulada intr-o tava si se coace timp de 40 de minute per kilogram. Se testeaza cu un bat pentru a vedea daca este gata. Se indeparteaza folia in ultimele 10 minute de coacere.
5. Se asaza rulada pe un platou si se lasa sa se odihneasca, acoperita, timp de cel putin 10 minute. Pentru a prepara sosul, se pune tava pe foc, se toarna vinul si zeama de la rulada. Se reduce la jumatate, apoi se adauga supa si se repeta. Se adauga smantana, se da in clocot pana cand se obtine un sos gros. Se asezoneaza dupa gust, apoi se adauga patrunjelul.
Citeste si Good Food!
5 pasi pentru a avea un ten perfect inainte de Revelion... VIDEO! Reduceri de revelion in Bulgaria...