- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru dressing
1 catel de usturoi pisat
3 linguri ulei de masline
1 lingura otet de vin alb sau rosu
sau de mere
1 lingurita mustar de Dijon
2 lingurite de capere, scurse
2 fileuri de ansoa tocate fin (optional)
1 mana de crutoane, pentru servit
Preparare
1. Se aduce la fierbere o oala cu apa, se adauga sare, apoi se adauga cartofii si se fierb 20 de minute. Dupa 8 minute, se adauga ouale, avand grija sa se scufunde cu totul in apa. Dupa 4 minute, se adauga fasolea verde. Dupa ce a expirat timpul, se scurge totul laolalta intr-o strecuratoare, apoi se racesc sub jet de apa rece.
2. In timp ce totul fierbe, se incinge grilul la nivelul maxim. Se prajeste costita cam 8 minute, la jumatatea timpului se intoarce pe partea cealalta, pana ce devine crocanta si aurie. Se toaca in bucati cat o inghititura. Se mixeaza toate ingredientele pentru dressing, cu niste sare si piper, intr-o casoleta etansa. Se cojesc ouale si se taie cartofii in jumatati. Se pun straturi de cartofi, fasole, masline, spanac si costita, in aceasta ordine, intr-o casoleta mare cu capac, apoi se infig ouale de jur imprejur. Se tin la frigider.
3. Chiar inainte de a manca, se scot ouale si se taie in jumatati. Se agita sau se mixeaza din nou dressingul, apoi se toarna aproape tot peste salata. Se imprastie ouale si crutoanele deasupra, se stropesc cu restul de dressing.
Citeste si Good Food
Foto: Good Food