Spune-mi ce telefon ai, ca sa-ti spun cine esti!

Un nou studiu publicat pe site-ul Hunch.com evidentiaza o serie de stereotipuri ce persista pe seama utlizatorilor de telefoane mobile inteligente si de tablete, in functie de sistemul de operare ale acestora, Android sau iOS, conform LiveScience.com.Conform studiului, simplul fapt de a folosi un gadget cu sistem de operare Android sau iOS poate dezvalui foarte multe despre personalitatea ta, de la filmele preferate pana la felurile de mancare sau hainele care iti plac.

Acest studiu este bazat pe peste 15.800 de raspunsuri la intrebari puse pe site-ul amintit cu privire la caracteristicile demografice, de personalitate si de alt tip ale utilizatorilor acestui site, in functie de sistemul de operare al telefonului lor mobil, iar apoi rezultatele au fost analizate incrucisat cu cele obtinute la milioane de alte intrebari cu privire la preferintele celor aproximativ 700.000 de utilizatori inregistrati ai site-ului.

2011/08/21//357789-android-vs-ios.jpeg
Rezultatele obtinute indica faptul ca utilizatorii sistemului Android sunt mai degraba barbati tineri cu varsta intre 18 si 34 de ani, cu un venit anual pe familie intre 50.000 si 100.000 de dolari, in timp ce utilizatorii de iPhone/iOS sunt mai degraba femei peste 35 de ani, femei care inregistreaza o probabilitate de 67% de a avea un venit anual de peste 200.000 de dolari.

Acelasi studiu a ajuns la concluzia ca utilizatorii de Android sunt mai pesimisti, mai buni la matematica si detin cel putin un animal de companie. Filmele preferate ar fi "How I Met Your Mother" si "The Lord of the Rings". Utilizatorii de Android au de asemenea un procent de risc de 36% de a nu-si mai aminti ultima vacanta si prefera de obicei, la masa, o friptura sau pui in locul mancarii thailandeze sau in loc de sushi.

In acelasi timp, utilizatorii de iPhone/iOS au o probabilitate cu 15% mai mare sa fi avut deja o vacanta intr-un loc exotic in ultimele 6 luni si au tendinta sa se aventureze in explorarea unor bucatarii si feluri de mancare mai putin ortodoxe.

De asemenea, conform studiului, utilizatorii de Android au o probabilitate de 80% sa fie doar absolventi de liceu, in timp ce utilizatorii de iPhone/iOS au o probabilitate de 37% de a fi absolvit o facultate.

Foto: www.cameraphonesplaza.com
Citeste si Jurnalul National!

Ultimele știri