Juriu
Recordul international, de la Timisoara, a fost stabilit de Asociatia Nationala a Bucatarilor din Romania, condusa de cheful de la Continental, Alexandru Nagy, si de echipa Taste of Peace din Israel, coordonata de cheful armean Sarkis Yacoubian. Pentru prepararea celei mai mari mancari de fasole cu ciolan a fost nevoie de 200 kg de ciolan, 40 de kg de ceapa, 50 de kg de fasole, 5 kg de usturoi uscat, 5 kg de rosii taiate cubulete, sare, piper, boabe, foi de dafin si marar verde.
Cele peste 1.000 de portii din delicioasa mancare au fost oferite spre degustare publicului care a asistat la manifestare.
Presedintele WACS, Gissur Gudmundson, ii felicita pe romani
Aflat pentru prima oara in Romania, celebrul chef din Islanda si-a facut putin timp si a stat de vorba cu noi. „Sunt pentru prima data in Romania si este extraordinar pentru mine sa fiu aici. Am degustat diferite feluri de mancare, acesta fiind un privilegiu pentru mine sa experimentez asemenea gusturi si sa vad ce lucruri minunate poate face mancarea pentru noi. Acest fapt imi da posibilitatea sa vorbesc si in alte colturi ale lumii despre ceea ce am gustat aici. Oamenii se bucura ca sunt in compania acestor bucatari talentati si a somelierilor. Nu toti au castigat, dar toti sunt victoriosi pentru ca au participat la acest concurs. De aceea sustin din toata inima acest eveniment, pentru ca ceea ce inseamna acest Campionat International de Gatit in Aer Liber este o experienta culturala autentica", a declarat in exclusivitate pentru Jurnalul National Gissur Gudmundsson.
Citeste si Jurnalul
FOTO: Jurnalul