Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Transformă casa de la țară într-o locuință confortabilă

Ai moștenit de la bunici o casă la munte, situată la numai câțiva kilometri de oraș și, totuși, departe de tumultul citadin și intenționezi să o transformi într-o locuință confortabilă, în care să îți poți petrece sfârșituri de săptămână și vacanțe, dar, trebuie amenajată. Simte-te chiar recunoscător pentru că vei avea oaza ta de liniște la țară și, în loc să găsești neajunsuri, încearcă să pui pe o hârtie soluțiile. 

Ai moștenit de la bunici o casă la munte, situată la numai câțiva kilometri de oraș și, totuși, departe de tumultul citadin și intenționezi să o transformi într-o locuință confortabilă, în care să îți poți petrece sfârșituri de săptămână și vacanțe, dar, trebuie amenajată. Simte-te chiar recunoscător pentru că vei avea oaza ta de liniște la țară și, în loc să găsești neajunsuri, încearcă să pui pe o hârtie soluțiile.

E drept, sunt multe de făcut, dar ia-le pe rând: tragi apa, instalezi centrală termică, pui panourile solare, construiești un gard nou. Chiar dacă fațada nu e în cea mai bună stare, ai timp să te preocupi și de aspectul exterior ulterior, dar, axează-te în primă fază pe ceea ce poate aduce un plus de confort traiului la țară, fie el și de weekend. În acest sens, este necesar să schimbi ușile și geamurile.

Dacă „operațiunea schimbat uși” mai poate aștepta, în ideea că le poți recondiționa pe cele vechi, alegerea geamurilor chiar nu poate fi amânată sau lăsată la voia întâmplării. În afară de materiale, dimensiuni și forme, trebuie să iei în considerare, în primul rând, avantajele geamurilor termopan: sunt foarte durabile, împiedică pierderea de căldură iarna și păstrează o temperatură constantă vara, sunt ușor de întreținut și, nu în ultimul rând, te ajută să faci economii.

Înainte de a da comanda pe internet, printr-un simplu click, sau până a face un drum pentru cumpărarea lor, este important să cunoști oferta și modelele de geamuri termopan. Opţiunile sunt numeroase, dar, dacă ştii ce criterii trebuie să iei în considerare, nu vei regreta achiziţia.

Geam termopan clar

Dintre modelele de geamuri termopan, acesta este modelul cel mai des ales de către clienți. Motivele sunt ușor de intuit: presupune costuri reduse și facilitează dispersia luminii. Cu alte cuvinte, poți uita de camere întunecoase, becuri și veioze deschise pe timpul zilei.

Geam termopan reflexiv

Reprezintă un model oarecum neconvențional, mai ales dacă e vorba de o casă la țară. Sticla acestuia este argintie și acționează asemeni unei oglinzi. Cum se traduce acest lucru? În timpul zilei, lumina din exterior este mai puternică decât cea din interior.

Geam termopan mat

De obicei, este ideal pentru baie și pentru spațiile în care nu este necesară lumina puternică, întrucât protejează încăperea de lumina exterioară. În plus, mai ales că e vorba de baie, un astfel de model te va feri de privirile indiscrete ale vecinilor sau ale celor care trec pe drum, în cazul în care e aprinsă lumina în timpul nopții.

Geam termopan fumuriu

Înainte de a opta pentru un astfel de model, trebuie să întrebi și un expert în materie de construcții dacă e potrivit casei tale. În general, termopanul de acest tip respinge emisiile de raze ultraviolete, ceea ce va fi o adevărată binecuvântare, dacă locuința ta este orientată către soare. În acest mod, plantele tale nu se vor usca, iar culorile covorului vor rămâne vii pentru mult timp, fără a exista riscul de decolorare.

Geam termopan ornamental

Dacă vrei să aduci un plus de rafinament casei, acest tip de termopan este potrivit, întrucât modul de realizare al acestuia oferă un efect de cristal sau de vitralii.

Așadar, ai suficiente motive și informații pentru a fii determinat să te apuci de treabă. Chiar dacă nu va fi simplu, merită să faci eforturile necesare pentru a moderniza căsuța de care te leagă atât de multe amintiri. Prioritar este confortul, apoi te poți preocupa și de alte aspecte, cum ar fi cele de ordin estetic.

Indiferent de schimbările pe care vrei să le aduci locuinței tale de la țară, ai în vedere, întotdeauna, scopul: să te simți excelent și confortabil în casa ta. După ce ai ales geamurile termopan potrivite pentru casa ta, ia în considerare şi achiziţionarea unor accesorii suplimentare, precum perdelele, draperiile sau jaluzelele.

Sursă foto: Shutterstock, Unsplash

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro