- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Busuiocul - anti-inflamator
Un ingredient parfumat, specific bucatarie italiene este busuiocul. Nu este doar o planta din care se face deliciosul pesto sau care da aroma unei retete de paste cu parmezan, ci are si proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare, continand o varietate de nutrienti, printre care beta-aroten si magneziu. De aceea foloseste-l la gatit in forma cat mai proaspata, presarandu-l spre finalul gatirii, pentru a-i pastra proprietatile.
Peppermint (menta piperata) - pentru durerile de cap
Extractul de peppermint sau uleiul, folosit in mod comun la copt, este si un tratament eficient in durerile de cap. Pune intr-un bol mic cateva cuburi de gheata si apa si adauga 5-7 picaturi de ulei de peppermint. Inmoaie o carpa in bol, stoarce-o bine, apoi aplica pe frunte compresa, pentru 10-15 minute. Poti de asemenea si sa pui cateva picaturi de ulei pe o carpa pe care sa o agati de un colt in dus. Aburii eliberati si apa calda te vor face sa te simti bine.
Rozmarinul - antioxidant
Bogat in acid rozmarinic, un puternic antioxidant, frunzele de rozemarin cresc circulatia sangelui catre creier si ii ofera plantei reputatia de tonic al memoriei. Frunzulitele aromate, ce merg de minune cu friptura de miel sau cu pestele, contin componente anti-inflamatoare si care iti imbunatatesc sistemul imunitar, fiind de asemenea o sursa buna de fier, calciu si potasiu.
Foto: herbgardeningonlineguide.com
Iepurasul domestic - o scurta istorie... Cinci produse esentiale pentru un machiaj impecabil...