Live acumFilm: Insurgent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Un ingredient-minune din vinul rosu ne incarca de energie si ne prelungeste viata

Oamenii de stiinta pretind ca au descoperit secretul datorita caruia vinul rosu reprezinta cheia longevitatii. Resveratrol este “ingredientul miracol” din vin, care are proprietati anti-imbatranire, lupta impotriva cancerului, bolilor de inima, obezitatii si incarca celulele corpului cu energie, conform cercetatorilor.

Ingredientul nu este, insa, activat decat in prezenta unei gene numite SIRT1, care reprezinta de fapt cheia pentru longevitate si energie. Studii anterioare au aratat ca resveratrolul a imbunatatit sanatatea soarecilor hraniti cu alimente grase, reusind sa le creasca, totodata, speranta de viata.

Insa, bineinteles, exista si o controversa: poate "ingredientul minune" sa incetineasca cu adevarat trecerea timpului? Prompti, oamenii de stiinta americani au afirmat ca au rezolvat ei misterul. Acestia au spus ca au descoperit un medicament care are aceleasi beneficii ca si 8.000 de sticle de vin rosu.

Cercetatorii din SUA au gasit un ingredient care intensifica activitatea mitocondriilor, sursele de energie ale celulelor. Mai mult, acesta este esential in dobandirea longevitatii si a unei sanatati de fier.

Profesorul David Sinclair de la Scoala de Medicina Harvard a spus: "Rezultatele au fost surprinzator de clare. Fara gena SIRT1, care stimuleaza activitatea mitocondriilor, resveratrolul nu functioneaza".

Sursa / Foto: Daily Mail

Recomandari