Căutare Live

VIDEO! Delicatese: la vanatoare de trufe romanesti

Sunt greu de gasit, aproape imposibil de cultivat, extrem de scumpe, dar pentru noi sunt simple ciuperci si nu diamante culinare. Trufele sunt tot mai mult vanate in padurile din Transilvania sau din Buzau de francezi sau italieni. Pentru ele dau sute de euro in plus fata de noi.

Se spune ca sunt atat de delicioase incat dau dependenta de la prima gustare. Pana sa ajunga in mainile unui bucatar, insa, cautarea lor e o aventura.

Se folosesc doar caini speciali pentru recoltarea delicatelor trufe, care cresc sub pamant si nu pot fi detectate de catre oameni. "Vanatoarea" se face la prima ora a diminetii, cand mirosul este mai usor de depistat de catre caini.

Descoperite de-abia in ultimii ani, padurile romanesti in care se gasesc trufe sunt tot mai des calcate de straini. Francezii sau italienii platesc pe un kilogram de trufe romanesti chiar si 1700 de euro, bucatarii romani nu dau mai mult de 300 de euro pe kilogram.

Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... VIDEO! Bona, cea mai buna prietena a copilului de Revelion...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri