Căutare Live

VIDEO! Timiditatea la adulti: Ce este si cum o putem trata

Sunt putine lucruri mai dragute decat un copil care roseste si se ascunde in spatele parintilor. Este o manifestare fireasca pentru orice micut care nu este obisnuit sa stea de vorba cu strainii. Ar trebui sa ne punem insa un semn de intrebare atunci cand aceasta timiditate continua sa se manifeste si la varsta adulta.Aceasta forma de timiditate afecteaza viata sociala a persoanei. De exemplu, sunt pusi in situatia de a schimba locul de munca si, din cauza faptului ca sunt foarte timizi si le e foarte greu sa relationeze cu persoane noi, refuza acest lucru, desi poate au multe avantaje


Simptomele timiditatii cronice sunt cat se poate de clare si nu difera cu mult fata de cele pe care le manifesta si copiii. De multe ori, aceasta afectiune este confundata cu fobia sociala.

Fobia sociala este o forma mai grava a timiditatii cronice. Cauzele nu sunt foarte cunoscute insa exista mai multe speculatii.

"Frica de societate" poate duce la aparitia depresiei sau la pierderea increderii in propria persoana. De aceea, este indicat sa o tratati, mai ales daca se manifesta dupa varsta de 25 de ani.

Preferata medicamentatiei, psihoterapia presupune o evaluare initiala a abilitatilor sociale ale individului, urmata de insusirea sau exersarea lor in situatiile sociale care-i starnesc teama. In acest caz, subiectul are ca obiectiv autoevaluarea reactiilor sale, a nivelului de anxietate si a felului in care gandeste in situatiile prin care trece.
o5.com Afla de ce si-au pierdut rosiile gustul!... Bucuresti: Toti cainii cu stapan vor fi dotati cu cipuri de identitate...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri