Aceasta forma de timiditate afecteaza viata sociala a persoanei. De exemplu, sunt pusi in situatia de a schimba locul de munca si, din cauza faptului ca sunt foarte timizi si le e foarte greu sa relationeze cu persoane noi, refuza acest lucru, desi poate au multe avantaje
Simptomele timiditatii cronice sunt cat se poate de clare si nu difera cu mult fata de cele pe care le manifesta si copiii. De multe ori, aceasta afectiune este confundata cu fobia sociala.
Fobia sociala este o forma mai grava a timiditatii cronice. Cauzele nu sunt foarte cunoscute insa exista mai multe speculatii.
"Frica de societate" poate duce la aparitia depresiei sau la pierderea increderii in propria persoana. De aceea, este indicat sa o tratati, mai ales daca se manifesta dupa varsta de 25 de ani.
Preferata medicamentatiei, psihoterapia presupune o evaluare initiala a abilitatilor sociale ale individului, urmata de insusirea sau exersarea lor in situatiile sociale care-i starnesc teama. In acest caz, subiectul are ca obiectiv autoevaluarea reactiilor sale, a nivelului de anxietate si a felului in care gandeste in situatiile prin care trece.
o5.com Inotul asigura dezvoltarea armonioasa a copiilor... O casa din Marea Britanie, 100% ecologica...