Antena Căutare

Vrei un job nou? 10 aptitudini pe care angajatorul le vrea de la tine

O veche zicală spune că niciodată „să nu judeci o carte după coperte”. Tot așa, când vrei un nou job, angajatorul va ține cont nu doar de felul în care te prezinți la interviu, dacă ajungi în această etapă, ci și de ce ai putea să oferi mai departe din punct de vedere profesional și uman.

O veche zicală spune că niciodată „să nu judeci o carte după coperte”. Tot așa, când vrei un nou job, angajatorul va ține cont nu doar de felul în care te prezinți la interviu, dacă ajungi în această etapă, ci și de ce ai putea să oferi mai departe din punct de vedere profesional și uman.

Totul pornește de la cartea de vizită, adică un CV foarte bine structurat, care nu doar să arate bine, ci și să-i ofere celui care îl citește informație concisă și relevantă despre tine. Dacă angajatorul decide să te cheme la interviu, iată care ar fi 10 dintre calitățile pe care le caută la tine:

1.Etica muncii

Angajatorii apreciază oamenii care muncesc mult și o fac inteligent. Aceasta presupune eficiența în rezolvarea task-urilor care ți se dau. E important să demonstrezi că îți pasă de job-ul tău și te implici în diverse proiecte, păstrând totodată o atitudine pozitivă. Dacă ai o normă de lucru și o depășești este o dovadă că ești eficient.

Articolul continuă după reclamă

2. Responsabilitatea

Angajatorul vrea să afle dacă ești punctual, dacă vei fi prezent atunci când este nevoie de tine și dacă ești responsabil pentru acțiunile și pentru comportamentul tău. Așadar, arată-i că ești de încredere și că vei fi onest atunci când vine vorba de schimbări în programul tău și vei acționa de așa de natură, încât să nu îți încurci colegii sau să nu mai poți termina ce ai de făcut.

3.Atitudine pozitivă

Dacă ai inițiativă și ești motivat să-ți faci treaba cu responsabilitate în timpul orelor de program, angajatorul va ști să aprecieze asta. O atitudine pozitivă din partea ta îi va motiva și pe ceilalți colegi să acționeze în același fel, fără să mai fie reticenți față de provocările inevitabile care apar. Și nu e vorba doar de eficiența muncii, ci și de a veni cu plăcere la lucru.

4.Adaptabilitate

Este firesc ca pe parcurs, să apară diverse situații dificile, schimbări care nu erau în plan. Angajatorul va căuta întotdeauna un om care să se poată adapta ușor și să fie flexibil. A fi deschis la nou și a privi orice modificare ca pe o nouă provocare de a face lucrurile să meargă mai bine sunt niște atuuri importante.

5.Onestitate și integritate

E foarte important să fii de încredere. Demonstrează-i angajatorului că ești sincer și integru, să știe că se poate baza pe ce spui și faci. Este responsabilitatea fiecărei persoane să fie morală și să aibă un comportament etic.

6.Să fii motivat

Niciun angajator nu îți dorește să fie nevoit să te supravegheze, să verifice mereu ce ai făcut și nici nu vrea să-și piardă prea mult timp cu trainingul tău. Învață singur și repede cât mai multe lucruri. Colaborează cu toți colegii și învață de la ei ce ai de făcut. E bine să arăți că poți fi independent la scurt timp de la angajare.

7.Să fii dornic să înveți și să te dezvolți profesional

Ca să ai performanțe trebuie să fii dispus mereu să înveți lucruri noi și să fii la curent cu ce se întâmplă în domeniul tău. Unul dintre principalele motive pentru care angajații își dau demisia ține de faptul că nu au oportunități de promovare. Acestea nu pot fi însă posibile, dacă tu nu vrei să te dezvolți.

8.Încredere în tine

Succesul în orice domeniu vine prin multă muncă, dar și cu o doza necesară de încredere în forțele proprii. Dacă ai încredere în tine, pui întrebări și nu îți va fi teamă să propui modificări acolo unde este cazul pentru ca lucrurile să meargă mai bine. Nu confunda asta cu aroganța. O persoană care are încredere are siguranță în ceea ce face și ceea ce spune.

9.Profesionalism

A fi profesionist înseamnă că duci la capăt proiectele care îți sunt încredințate și respecți deadline-urile. Nu lași nimic neterminat și munca ta este de calitate, astfel că nu mai e nevoie de altcineva care să vină după tine să repare ce ai făcut tu greșit. Să ai un comportament adecvat cu ceilalți, de la felul cum te îmbraci, până la cum vorbești, e la fel de important.

10.Loialitate

Se spune că în zilele noastre, oamenii își schimbă jobul cam de 8-12 ori pe parcursul carierei. Ce înseamnă asta când vine vorba de loialitate? Angajatorii caută oameni cărora să le ofere oportunitatea să se dezvolte în cadrul companiei, să aibă satisfacția muncii și să poată avansa, astfel încât să nu simtă nevoia să plece.

Pentru că spuneam la început că CV-ul este cartea de vizită care îți deschide practic ușa către interviul de angajare, în loc de concluzie, iată cinci întrebări-cheie pe care angajatorul și le va pune înainte să decidă dacă te cheamă la interviu sau nu:

  • Cine este candidatul? - Angajatorul are nevoie să știe rapid cât mai multe lucruri despre tine. John Lee, autorul a peste nouă cărți despre cum să-ți faci un CV excelent, spune așa: „Primele 50 de cuvinte din CV-ul tău contează. Scrie un profil scurt despre aptitudinile tale și cunoștințele tale”.
  • Cât de bun e pentru jobul acesta? - Evită clișeele și lucrurile generale. Spune ce ai făcut tu special la locurile de muncă pe care le-ai avut. Dă exemple relevante prin care să demonstrezi cine ești și ce poți să faci.
  • Este un CV relevant? - Este important ca angajatorul să-și dea seama din CV-ul tău dacă ești potrivit pentru postul disponibil. Prin urmare, ar fi indicat să-ți adaptezi CV-ul în funcție de specificul job-ului.
  • Care sunt realizările tale? - Nu înșira o listă de job-uri și de funcții pe care le-ai avut, ci arată prin ce ai ieșit în evidență. Aceasta pentru ca angajatorul să-și dea seama de valoarea ta.
  • De ce citesc în continuare CV-ul acesta? - Stârnește curiozitatea celui care citește și determină-l să fie interesat să citească până la capăt. Acordă importanță, în special, primei părți din CV-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Alegerea unei formatii de nunta perfecte pentru evenimentul tau.... Calendar ortodox 29 mai 2019. Sfânta Muceniță Teodosia din Tir...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x