Nutriționistul Pauline Cox din Marea Britanie a explicat că un ou de Paște din ciocolată tipic de 500 g conține de obicei 56 g de zahăr la 100 g de produs. Totodată, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani nu ar trebui să consume mai mult de 24 g de zaharuri libere pe zi, adică echivalentul a șase cuburi de zahăr, potrivit The Sun.
Pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, se recomandă chiar mai puțin, cu cel mult 19 g de zaharuri pe zi ( echivalentul a 5 cuburi de zahăr). Astfel, copiii consumă mult mai mult zahăr decât ar trebui, mâncând un ou de cioolată, care conține în jur de 280 de grame de zahăr în compoziție.
Nutrișionistul a avertizat că un consum excesiv de zahăr poate duce la o multitudine de probleme pentru copii și adulți, așa că părinții trebuie să fie atenți de Paște.
„Prea mult zahăr în alimentația copiilor noștri nu numai că le crește riscul de probleme cronice grave de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, dar duce și la probleme de comportament și carii dentare.
Rachel Kettlewell, expert în nutriție pentru copii a declarat că părinții ar trebui să găsească mai degrabă un echilibru în alimentație și să construiască "relații sănătoase cu mâncarea", fără să eticheteze anumite alimente ca fiind "rele" pentru copii.
Citește și: Obiceiuri dulci care te-ar putea ajuta să reduci grăsimea abdominală. Ce deserturi recomandă nutriționiștii
„Paștele este o ocazie fantastică de a-i învăța pe copii despre ce conțin alimentele pe care le mănâncă, de unde provin alimentele și impactul pe care diferite alegeri alimentare îl pot avea asupra corpului lor."
Deoarece Paștele nu este "o zi obișnuită", nutriționistul Rachel spune că este în regulă să vă răsfățați puțin și să sărbătoriți cu puțină ciocolată.
Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui Chef Sorin Bontea. Cum să pregătești rapid o pască pufoasă și delicioasă
Sfaturi pntru un Paște distractiv, în care să reduceți consumul de zahăr al copiilor. Ce spun nutriționiștii
Există câteva modalități prin care copiii voștri se pot bucura de vacanța de Paște fără a exagera, spun experții.
Rachel spune că ați putea ca de Paște să fiți creativi cu mâncarea și să le prezentați copiilor asocieri distractive de alimente.
„Amestecați ouăle de ciocolată cu terci de ovăz pentru a crea o masă mai echilibrată care, de asemenea, va menține copilul sătul mai mult timp", a spus ea. „Sau asociați ouăle de ciocolată cu fructe amestecate, fructe de pădure și chiar cu legume, astfel încât copilul dumneavoastră să experimenteze diferite texturi și arome.
Nutriționistul Pauline îi sfătuiește pe părinți să le dea copiilor doar bucăți dintr-un ou de ciocolată.
„Oferiți secțiuni de ouă de ciocolată după prânz sau cină, alături de fructe și nuci. Asta va diminua creșterea bruscă a zahărului din sânge", spune nutriționistul.
Citește și: Tort ciocolată din doar două ingrediente. Cel mai economic desert
Rețeta de cozonac moldovenesc cu nucă și rahat a Mirelei Vida. Secretele prezentatoarei pentru cel mai pufos cozonac...