Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară

În eforturile de a arăta bine tot timpul anului, dar îndeosebi vara, tindem să facem multe greșeli în legătură cu dietele pe care le abordăm. Dintre acestea am ales Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară.

Top 5 greșeli pe care le poți faci în dieta de vară

Mădălina Vasile, reporter al emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani", în direct, alături de nutriționistul Alexandru Stanciu, ne explică care sunt greșelile majore care ne pot compromite dietă de vară.

Prima mare greșeală pe care o putem face este disciplina în ceea ce privește programul meselor. Organismul nostru este făcut să fie hrănit cam la aceleași ore. Este important să mâncăm la aceleași ore pentru ca organismul să poată secreta sucurile gastrice. Aceleași ore, însemnând dimineața, prânz și seara, cu o marje de 30 de minute permisă. Gustările dintre mese sunt opționale, dar nu obligatorii.

A doua mare greșeală este știința combinării alimentelor. Din cauza combinării greșite a alimentelor apar problemele de digestie. Alimentele fie nu pot fi digerate cum trebuie, fie intră în fermentație. Chiar și rețetele de salate pot fi combinate greșit. Unele salate pot fi foarte bogate în calorii, în grăsimi saturate și sare, ceea ce favorizează retenția de apă în organism. Prin combinații greșite de alimente putem crea un sindrom metabolic, sau diverse reacții ce duc la periclitarea sănătății și ne putem chiar îngrășa. Cea mai des greșită combinație este cea de carne cu cartofi( amidon + proteină animală).

Citește și: Despre dietele cu legume de vară și conținutul caloric în funcție de preparare

A treia mare greșeală este cea a lipsei fibrelor din alimentație. Foarte multe persoane nu consumă numărul optim de fibre care este undeva la 30 gr/zi. Fibrele sunt foarte importante, mai ales în combaterea obezității, deoarece reglează tranzitul intestinal, tonifiază colonul, ajută la eliminarea metalelor grele din organism și favorizează reglajul hormonal.

A patra mare greșeală este lipsa cantității optime de proteine. Atunci când ne dorim să slăbim, trebuie să ținem cont că cel mai mult contează masa musculară, recunoscută ca fiind organul longevității. Cu cât avem masă musculară mai multă, creată în mod natural, cu atât vom trăi mai mult. De asemeni, cu cât avem masă musculară mai mare, cu atât organismul luptă pentru arderea grăsimilor.

Citește și: Care sunt alimentele cele mai recomandate pentru creșterea imunității organismului

A cincea mare greșeală este lipsa cantității de apă necesară organismului. Să nu uităm de cei minim 2 litri de apă necesari pe zi.

Pentru mai multe informații despre aceste greșeli și explicațiile detaliate ale nutriționistului Alexandru Stanciu, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan șu Dani:

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri