- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ciorba de burtă e delicioasă dacă o faci după rețeta tradițională românească, punând smântână! Acest fel de mâncare reprezintă remediul perfect pentru răceli. Ea se prepară cu usturoi și oțet, inamicii răcelii. În plus, zincul din carnea de vită întărește sistemul imunitar.
Consumată fierbinte, ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițională românească are un conținut crescut de antioxidanți care distrug pur și simplu celulele canceroase și ajută de asemenea la metabolizarea mai rapidă a grăsimilor.
citește și: Ciorbă de ciuperci pleurotus sau Ciorbă falsă de burtă
Ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițională românească are un conţinut caloric ridicat care nu se datorează componentei de bază a reţetei - stomacul de animal (burtă) porc/vită, care este pură masă musculară, proteină şi fără prea mare conţinut lipidic. Rețeta de bază pentru ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițională românească conține o cantitate consistentă de smântână, ulei sau alte grăsimi animale ceea ce fac din ciorba de burtă o bombă calorică...delicioasă!
Ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițională românească - INGREDIENTE:
- 1 kg burtă prefiartă
- 1 rasol de vită sau 2 picioare de porc
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 gogoşari din oţet
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 căpăţână usturoi
- 2-3 gălbenuşuri crude
- 3-4 linguri cu oţet de vin
- 1 cană smântână
- 4-5 fire de pătrunjel verde
- 1-2 ardei iuţi
- piper, sare
citește și: Ciorbă Rădăuțeană Rețetă autentică din Bucovina. Alternativa la Cioba de Burtă
Ciorba de burtă delicioasă. Rețeta tradițională românească cu smântână
Ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițional românească - MOD DE PREPARARE
Speli bine burta cu apă călduţă, o laşi să se scurgă, apoi o pui la fiert cu rasolul de vită sau de porc. După ce iei spuma, laşi să fiarbă, la foc potrivit, 10 minute.
citește și: Ciorba de burtă fără burtă! O rețetă neobișnuită cu un gust extraordinar
Între timp, cureţi morcovii, cepele şi rădăcina de pătrunjel, le tai felii şi le pui la fiert. Sărezi şi laşi să fiarbă în continuare 20-25 de minute, apoi scoţi legumele şi rasolul. Când burta este aproape fiartă (intră uşor furculiţa), adaugi gogoşarii din oţet tăiaţi feliuţe subţiri. Iei oala de pe foc să se răcorească.
Amesteci într-un castron smântâna cu gălbenuşurile şi torni peste ea câte un polonic de zeamă ca să se încorporeze bine şi să ajungă la temperatura ciorbei. Când ciorba s-a mai răcit un pic, adaugi amestecul de ouă şi smântână, dar şi usturoiul dat prin răzătoarea mică. Condimentezi cu sare, piper şi torni oţet după gust.
Ciorba de burtă cu smântână după rețeta tradițional românească se servește cu ardei iute.
Poftă bună!
Cele 3 secrete pentru clătite americane perfecte. Rețetă simplă!... Retețe de dietă. 5 rețete delicioase care te ajută să slăbești rapid...