Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit rețeta Ciorba de burtă fără burtă, sau Ciorbă falsă de burtă cum mai este cunoscută, având ca ingrediente principale ciupercile pleurotus, iar gustul extrem de asemănător cu al ciorbei clasice de burtă.
Ingrediente pentru rețeta Ciorba de burtă fără burtă
Mod de preparare pentru rețeta Ciorba de burtă fără burtă
Punem apa la fiert cu puțină sare și adăugăm ceapa, 2 morcovi și rădăcina de pătrunjel. Le lăsăm să fiarbă aproximativ 30 de minute, până se întrepătrund gusturile. Îndepărtăm, apoi, legumele din supă și în locul lor adăugăm ciupercile pleurotus spălate bine și tăiate julien. Le fierbem până se pătrund, aproximativ 30 de minute, asezonând supa cu puțin piper și puțină sare.
Frecăm gălbenușurile cu puțină sare, adăugăm smântâna și 2 căței de usturoi răzuiți și diluăm acest amestec cu supă fierbinte și zeamă de lămâie. Apoi turnăm amestecul în ciorba falsă de burtă, de pe foc.
Într-o tigaie călim 1 morcov răzuit în ulei de măsline, iar cu acesta, trecut prin sită, dăm culoare supei înainte de servire. Servim ciorba de ciuperci pleurotus, sau ciorba de burtă fără burtă, asezonată cu piper și zeamă de lămâie, după gust, alături de ardei iuți.
Poftă bună!