Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Sunt perfecte, dar fără gust! Cum sunt VOPSITE roşiile care ajung pe rafturile supermarketurilor. La ce pericol te expui dacă mănânci aşa ceva

Din ce în ce mai mulţi români se plâng de produsele de proastă calitate din magazine, mai ales în ceea ce priveşte fructele şi legumele. Este şi cazul roşiilor de import ajunse pe rafturile supermarketurilor şi care sunt vopsite cu o super tehnologie. Practic, se fac din verzi roşii, peste noapte! 


Din ce în ce mai mulţi români se plâng de produsele de proastă calitate din magazine, mai ales în ceea ce priveşte fructele şi legumele. Este şi cazul roşiilor de import ajunse pe rafturile supermarketurilor şi care sunt vopsite cu o super tehnologie. Practic, se fac din verzi roşii, peste noapte!

Întrebat de ce roşiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al Românie, a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât ştim noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată ca în filmele Science Fiction.

"Ceea ce vine la noi, în cea mai mare parte, sunt roşii fără gust, deoarece modul în care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosită într-o formă super intensivă, dacă discutăm de roşii care vin din afara ţării, sunt crescute pe o suprafaţă de apă, acea cultură hidroponică, într-o formă pe care o vedem în filmele SF, rădăcinile sunt în apă şi se spray-aza tot ce înseamnă elemente nutritive şi tratamente într-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neapărat rău. Roşia are gust când îşi acumulează şi îşi sintetizează partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc în celula acele elemente de sinteză procese de sinteză, pentru a simţi noi că au gust", a explicat profesorul Cosmin Popescu, conform OpiniaTimisoarei.ro.

Rectorul USAMVB Timişoara a dezvăluit şi cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.

"De multe ori, atunci când un supermarket comanda o cantitate de roşii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roşiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanţă care le da acea culoare frumoasă de roşu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-şi schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial", a mai precizat profesorul Cosmin Popescu.

Recomandari