Din ce în ce mai mulţi români se plâng de produsele de proastă calitate din magazine, mai ales în ceea ce priveşte fructele şi legumele. Este şi cazul roşiilor de import ajunse pe rafturile supermarketurilor şi care sunt vopsite cu o super tehnologie. Practic, se fac din verzi roşii, peste noapte!
Întrebat de ce roşiile din marile magazine nu au niciun gust, dar arată impecabil, profesorul Cosmin Popescu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Regele Mihai I al Românie, a explicat că acestea cresc cu totul altfel decât ştim noi că se cultivă, iar serele cu pricina arată ca în filmele Science Fiction.
Rectorul USAMVB Timişoara a dezvăluit şi cum sunt acestea aduse la culoarea apetisantă din rafturile supermarketurilor.
"De multe ori, atunci când un supermarket comanda o cantitate de roşii, ele se comandă cu 24 de ore înainte. Roşiile fiind încă verzi, se introduce în apă o anumită substanţă care le da acea culoare frumoasă de roşu. Din păcate, sunt stimulate pentru a-şi schimba culoarea. Din păcate, se practică. Nu e normal, dar e comercial", a mai precizat profesorul Cosmin Popescu.