Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

Ciocolata riscă să dispară! Temperaturile crescute și lipsa precipitațiilor influențează producția de cacao

Copiii noilor generaţii ar putea rămâne fără ciocolată, avertizează specialiştii. În următorii ani, planeta se va confrunta cu un deficit uriaş de cacao, pentru că zonele în care se cultivă arborii devin tot mai nefavorabile pentru producţie.

Copiii noilor generaţii ar putea rămâne fără ciocolată, avertizează specialiştii. În următorii ani, planeta se va confrunta cu un deficit uriaş de cacao, pentru că zonele în care se cultivă arborii devin tot mai nefavorabile pentru producţie.

Peste 40 de ani, ciocolata ar putea fi un lux, spun specialiştii. De la an la an, cultivarea arborelui de cacao, fără de care dulcele favorit al planetei nu ar exista, devine tot mai dificilă. Primele efecte se resimt deja.

Pe anumite arii din vestul Africii, producţia arborelui de cacao a scăzut semnificativ, din cauza schimbărilor climatice.

Specialiştii estimează că lumea se va confrunta cu un deficit de cacao de 100.000 de tone în următorii câţiva ani, dacă temperaturile medii continuă să crească şi vor atinge nivelul aşteptat de meteorologi.

Recomandari