Antena Căutare

Invenţia care îţi va schimba viaţa. Au fost scoase pe piaţă BANANELE cu coajă comestibilă

Fermierii japonezi au creat un nou tip de banană a cărei coajă este comestibilă utilizând o tehnică inovatoare de congelare rapidă, informează joi The Telegraph.

Fermierii japonezi au creat un nou tip de banană a cărei coajă este comestibilă utilizând o tehnică inovatoare de congelare rapidă, informează joi The Telegraph.

Banana Mongee, care poate fi mâncată cu tot cu coajă, a fost creată de Setsuzo Tanaka, director de dezvoltare tehnică în cadrul D&T Farm din prefectura Okayama, situată în vestul Japoniei.

Bananele sunt realizate cu ajutorul unei metode ce nu implică utilizarea pesticidelor, numită ''trezire prin îngheţ-dezgheţ'', inspirată din Epoca de Gheaţă, ce presupune menţinerea plantelor la temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius urmată de creşterea bruscă a temperaturii până la 26 de grade Celsius. Procesul declanşează o creştere rapidă ce reduce perioada tipică de doi ani de cultivare a unui banan la circa patru luni. Rezultatul obţinut este un fruct care, la prima vedere, pare normal însă este mult mai dulce în comparaţie cu o banană cultivată în mod convenţional şi, în plus, coaja sa este 100% comestibilă.

''A fost creată în urma cercetărilor conduse de Setsuzo Tanaka, care a lucrat la aceasta timp îndelungat, fiind un hobby al său'', a explicat Tetsuya Tanaka de la D&T Farm.

Articolul continuă după reclamă

Invenţia care îţi va schimba viaţa. Au fost scoase pe piaţă BANANELE cu coajă comestibilă

''Motivul care a stat la baza creării acesteia a fost faptul că el a dorit să mănânce o banană delicioasă şi sigură - oamenii pot consuma coaja pentru că este cultivată în mod organic, fără chimicale'', a adăugat acesta în cadrul unei declaraţii pentru Daily Telegraph.

Fructul nu este uşor de găsit. Livrările de Mongee - care înseamnă ''incredibil'' în dialectul Okayama - sunt în prezent limitate la loturi mici, de zece banane, comercializate în fiecare săptămână pe plan local, fiecare fruct fiind vândut cu 648 de yeni (4,20 de lire).

''În prezent cultivăm banane numai în Japonia, însă intenţionăm ca pe viitor să exportăm în străinătate'', a adăugat Tanaka. ''Aş vrea să vând în toată lumea banane fără chimicale agricole'', a mai spus acesta.

Japonia nu este străină de invenţii în materie de fructe, în această ţară fiind creaţi pepenii pătraţi - cultivaţi în matriţe pătrate - mult mai uşor de transportat în comparaţie cu cei convenţionali.

12 greșeli pe care le faci în bucătărie fără să-ți dai seama și cum să le eviți...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x