Totul poate fi în beneficiul tău, dacă știi cum să alegi alimentele potrivite la orele potrivite. Iată ce au descoperit cercetătorii!
La ce ore este indicat să consumi anumite alimente. Ce spun studiile
Înghețată la ora 06:00
Un studiu de la Universitatea Kyorin din Tokyo a constatat că persoanele care au mâncat înghețată dis-de-dimineață sunt mai energice și mai puțin irascibile. Alimentele reci, consumate dimineața, stimulează activitatea mentală, făcând-o mult mai alertă, scrie publicația The Sun.
Ouă și carne la ora 07:00
Alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea sau peștele, consumate dimineața sau după un antrenament fizic, te poate ajuta să te simți sătul pentru o perioadă îndelungată de timp. Astfel, poți să reduci aportul de calorii pe parcursul zilei.
Un studiu publicat în Jurnalul american de nutriție clinică a arătat că persoanele, care au mâncat ouă la micul dejun, au consumat mai puține calorii la masa de prânz.
Citește și: Ce înseamnă când gălbenușul este de un portocaliu intens. Folosești, dar habar nu aveai de ce arată așa
Cafea și prăjituri la ora 10:00
Este momentul ideal pentru a avea un plus de energie. O ceașcă cu cafea servită imediat ce te trezești te poate face să te simți anxioasă, deoarece ai deja un nivel ridicat de cortizol, hormonul stresului. La prânz însă stresul începe să scadă, fiind momentul potrivit să bei cafea. La fel și în cazul dulciurilor.
Un studiu de la Universitatea Tel Aviv din Israel a constatat că persoanele care mănâncă gustări dulci dimineața se îngrașă mai puțin decât cei care nu o fac. Este vorba însă de o bucată mică, de poftă.
Ciocolată la ora 11:00
Un studiu spaniol a arătat că femeile care au mâncat 100 g de zahăr dimineața au ars mai multă grăsime corporală și au avut un nivel mai scăzut de zahăr în sânge decât cele care nu au consumat.
Supă la ora 12:00
O altă cercetare a arătat că cei care au mâncat supă înainte de masa principală au avut cu 20% șanse mai puține să consume calorii în general pe parcursul zilei.
Paste la ora 12:20
Consumul alimentelor consistente, consumate mai devreme, în timpul zilei, poate ajuta la pierderea în greutate, urmând totodată o dietă echilibrată.
Banane la ora 17:30
Fructul este bogat în minerale, precum potasiu și magneziu, care sunt ambele cunoscute pentru reducerea cortizolului, hormonul stresului, în organism. Bananele sunt, de asemenea, bogate în serotonină, care te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.
Cereale la ora 19:00
Contrar ideii de a mânca cereale la micul dejun, ele pot fi servite și seara, înainte de culcare. Triptofanul din lapte, atunci când este asociat cu carbohidrații din cereale, fac combinația potrivită pentru a te ajuta să adormi mai repede.
Kiwi la ora 21:30
Unele studii arată cum consumul de kiwi, înainte de culcare, te ajută să adormi mai repede. Fructul exotic este bogat în serotonină, care ajută la creșterea nivelului de melatonină, hormonul somnului, în organism.