Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ignat 2019. Aşa prepari cea mai delicioasă pomană a porcului

Ignat 2019. Potrivit tradițiilor din popor, pe 20 decembrie este ignatul(ziua în care se sacrifică porcul pentru Crăciun). Iată cea mai delicioasă rețetă de pomană a porcului.

Rețetă pomana porcului

https://pixabay.com/

După tăiere, urmează pomana porcului, la care participă cei care s-au ocupat de sacrificare. Conform tradiţiei, friptura se serveşte cu mămăligă, dar şi cu murături. De obicei, masa se aşază în curte. Se mănâncă în picioare şi se bea ţuică fiartă

Ignat 2018. Pomana porcului-ingrediente
  • 600 g pulpă de porc puțin grasă
  • 300 g cârnați proapseți
  • 1 căpățână usturoi
  • 5-6 linguri ulei
Ignat 2018. Pomana Porcului-mod de preparare

Tai carnea cubulețe și cârnații rondele, apoi incingi uleiul în tigaia în care vei așeza carnea.

Amesteci până se rumenește pe toate părțile, adaugi cârnații și lași la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul.

Usturoiul se curățe, se pisează, se amestecă cu puțină apă și se adaugă peste peste carne. Carnea se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se scoate și se servește cu usturoi, mămăligă și vin fiert.

Citește și: Ignat 2019. Tradiții și obiceiuri: ce nu ai voie să faci pe 20 decembrie

Recomandari