Antena Căutare

Ignat 2019. Aşa prepari cea mai delicioasă pomană a porcului

Ignat 2019. Potrivit tradițiilor din popor, pe 20 decembrie este ignatul(ziua în care se sacrifică porcul pentru Crăciun). Iată cea mai delicioasă rețetă de pomană a porcului.

Rețetă pomana porcului | https://pixabay.com/

După tăiere, urmează pomana porcului, la care participă cei care s-au ocupat de sacrificare. Conform tradiţiei, friptura se serveşte cu mămăligă, dar şi cu murături. De obicei, masa se aşază în curte. Se mănâncă în picioare şi se bea ţuică fiartă

Ignat 2018. Pomana porcului-ingrediente

  • 600 g pulpă de porc puțin grasă
  • 300 g cârnați proapseți
  • 1 căpățână usturoi
  • 5-6 linguri ulei

Ignat 2018. Pomana Porcului-mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

Tai carnea cubulețe și cârnații rondele, apoi incingi uleiul în tigaia în care vei așeza carnea.

Amesteci până se rumenește pe toate părțile, adaugi cârnații și lași la fiert, într-un vas acoperit cu capac până scade sosul.

Usturoiul se curățe, se pisează, se amestecă cu puțină apă și se adaugă peste peste carne. Carnea se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se scoate și se servește cu usturoi, mămăligă și vin fiert.

Citește și: Ignat 2019. Tradiții și obiceiuri: ce nu ai voie să faci pe 20 decembrie

Supă cremă de mazăre cu chipsuri de legume - Rețeta lui Chef Munti... Cum verifici dacă ai cumpărat brânză din lapte sau din uleiuri vegetale. Testul simplu pe care îl poți face acasă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x