- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Realizate exclusiv manual, cu ingrediente naturale, micile macarons sunt elementele cheie ale oricărui eveniment.
Deja se știe că macarons sunt mici prăjiturele, asemănătoare cu biscuiții umpluți, având la bază bezeaua din albușuri cu făină de migdale și colorant alimentar .
Macarons au fost produși în mănăstirile venețiene încă din secolul VIII d.Hr. și au fost aduși în Franța de bucătarul italian al reginei Catherine De Medici în perioada Renașterii .
Citește și: Macarons cu aromă de fructe, mici și delicate bijuterii culinare
Dar puțini știu că de fapt prăjiturelele macarons au apărut mai întâi în Siria. Acolo sirienii zdrobeau migdalele, le puneau la macerat, apoi le puneau la uscat sub formă de grămăjoare și le serveau în perioadele de post.
Începând cu secolul al XIX-lea,rețetele de macarons au avansat sub forma de cookie sandwich.
Citește și: Rețeta celor mai simple macarons cu ciocolată
Există două metode principale pentru realizarea unui macaron - metoda franceză și metoda italiană. Diferența constă în modul de preparare a bezelei.
În metoda franceză, albușurile de ou sunt bătute la rece până se formează o bezea foarte fermă. Apoi se adaugă migdale măcinate fin și zahărul pudră se amestecă încet până se elimină aerul din bezea și se obține consistența dorită. Acest procedeu de eliminare a aerului se numește macaronaj.
În metoda peste bezeaua de albușuri se adaugă, treptat, un sirop de zahăr fierbinte și se mizează până rezultă o bezea tot fermă. Apoi se adaugă migdale măcinate fin și zahăr și se amestecă până se obține compoziția de macarons. Pasta de bezea și migdala se amestecă împreună pentru a forma amestecul de macaron.
La compozițiile de macarons se mai adaugă coloranți, pentru un aspect frumos, iar cremele se prepară în funcție de preferințele fiecăruia.
Mai multe despre atelierul de preparat macarons puteți afla accesând materialul video de mai jos: