Macarons

Ingrediente

  • 75 g făină de migdale, albă
  • 65 g albuș de ou
  • 50 g zahăr tos
  • 160 g zahăr pudră cu amidon
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g cacao pudră neagră
  • O tabletă ciocolată albă, simplă
  • sare
  • foiță de aur
  • 50 ml irish cream (gen carolans)
  • 20 g ness fin
  • 10 g pudră de matcha
  • 200 ml smântână dulce pentru gătit 25%

Mod de preparare

Se bat albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul tos și se bat în continuare până când se obține o bezea fermă.

Făina de migdale se cerne împreună cu zahărul pudră cu amidon, peste bezea și se amestecă ușor până la încorporare.

Se adaugă colorant, vanilie, se pune compoziția într-un posh și se formează biscuiții, care se lasă la uscat 30 de minute, apoi se coc pentru 12 minute, la 140 de grade.

Între timp se prepară cremele, din smântână, vanilie și ness, apoi se împart și se adaugă cacao într-o parte, ciocolată albă în alta și pudră de matcha în alta, pentru a avea gusturi și culori diferite.

Cu aceste creme se lipesc biscuiții, doi câte doi.

Ultimele știri