În ultima perioadă, prăjiturile macarons au devenit din ce în ce mai apreciate în România. Încearcă o reţetă simplă, gata în mai puţin de jumătate de oră.
INGREDIENTE:
100 g zahăr pudră
100 grame zahăr
100 g migdale
3 linguri cacao
150 g ciocolata neagra
150 ml frisca lichida
50 grame unt
4 albuşuri de ouă
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca ciocolata neagra si frisca lichida si se topesc la bain marie. Cand sunt gata, se adauga si untul, apoi se mixeaza. Aceasta o sa fie crema de la mijloc.
Albusurile se bat pana devin spuma, se pune zaharul si se mixeaza din nou foarte bine. Compozitia trebuie sa arate ca o bezea. Migdalele se zdrobesc foarte bine, apoi se pun si zaharul pudra si cele trei linguri de cacao. Aceasta compozitie se toarna peste bezea si se amesteca usor, pana se omogenizeaza.
Compozitia se toarna cu ajutorul unui instrument special pentru ornat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. “Cercurile” trebuie sa aiba distanta intre ele, ca sa nu se lipseasca. Se baga la cuptor timp de 10 minute. Cand sunt gata, se intinde crema de ciocolata la mijloc. Se lasa sa se raceasca. Pofta buna!