Antena Căutare

Motivul pentru care este greșit să comanzi mai multă mâncare decât persoana de lângă tine, la restaurant. Ce să faci în schimb

Odată, să ieși să mănânci în oraș era o ocazie specială, ceva ce majoritatea oamenilor făceau foarte rar. În prezent, nu mai este la fel. Cu toate acestea, să cunoști regulile de bun simț sau manierele este încă un lucru util. Iată de ce! 

restaurant Galerie
Motivul pentru care este greșit să comanzi mai multă mâncare decât persoana de lângă tine, la restaurant. Ce să faci în schimb | Shutterstock

Sunt câteva gesturi pe care nu este indicat să le faci atunci când mergi la restaurant, mai ales dacă ai și companie.

Citește și: De ce să nu folosești niciodată produsele de igienă gratuite, după ce te-ai cazat. Un manager de hotel a explicat motivul

Motivul pentru care este greșit să comanzi mai multă mâncare decât persoana de lângă tine, la restaurant. Ce să faci în schimb

Nu te așeza la prima masă pe care o vezi

Bunele maniere îți spun să rezervi o masă în avans. Dacă vii la un restaurant în mod spontan, ar trebui să întrebi ospătarul dacă sunt locuri libere. În caz contrar, ai putea lua locul altcuiva și să fii nevoit să pleci atunci când persoana care l-a rezervat va veni, în sfârșit, scrie Brightside.com.

Nu comanda mai multă mâncare decât persoana care te însoțește

Regulile de etichetă ne spun să comandăm aproximativ atât de multe produse cât comandă și persoanele care ne însoțesc. Este neplăcut să mai mănânci în timp ce persoana cu care ești a terminat deja.

Citește și: Femeia care nu și-a spălat niciodată lenjeria de pat și doarme pe o saltea mai veche de 100 de ani. De ce trăiește așa

Nu te apuca să mănânci înaintea persoanei cu care ai ieșit la masă

Ar trebui să începi să mănânci doar atunci când toate persoanele de la masă își primesc comanda. Este destul de ciudat să mănânci când toți ceilalți te privesc.

Nu te șterge pe față cu șervetul de pânză

Este important să-ți amintești că șervetele de pânză ar trebui să fie puse în poală, iar prosopul de hârtie este pentru mâini și față. Dacă nu există șervete de hârtie, poți folosi unul de pânză, dar doar pentru buze și degete.

Dacă mergi la toaletă, pune șervetul de pânză pe masă. Dacă ai terminat de mâncat, pune șervetul de pânză pe masă, imediat lângă farfurie.

Lasă bacșiș

Dacă lași sau nu bacșiș este alegerea ta, dar în majoritatea țărilor este preferabil să o faci. Dacă ești mulțumit de personal și vrei să-i răsplătești pe angajați, plătește un extra de 10%-15%. Poți plăti cash sau folosi o aplicație specială. Unele țări includ bacșișul în factură. Cu toate acestea, în unele țări asiatice, precum China sau Japonia, este neplăcut să lași bacșiș.

Nu lăsa șervețelul murdar în farfurie

Șervetele de hârtie ar trebui folosite pentru a-ți curăța mâinile și gura. Șervetele murdare ar trebui îndoite și puse pe marginea farfuriei, dar niciodată în mijloc. Dacă scapi un șervet pe jos, nu îl ridica singur, ci spune-i chelnerului despre asta.

Nu mai lua solnița sau alte obiecte de pe o altă masă

Dacă nu ai piper, sare sau alte lucruri pe masa ta, dar le vezi pe masa vecină, nu le lua singur. Cere ajutorul chelnerului.

Nu-ți mai servi oaspeții

Desigur, nu poți folosi propriul tău tacâm pentru a lua mâncare din farfurii comune. Și nu poți folosi linguriile altor persoane dacă vrei să-i ajuți să ajungă la o anumită farfurie. Pune farfuria lângă ei și lasă-i să ia cât de multă mâncare își doresc.

Nu te mai apleca să bei cu paiul

Conform acestei reguli, ar trebui să aduci mâncarea la gură, nu gura la farfurie. Același lucru este valabil și pentru băutul cu paiul: ridică paharul și adu-l la gură în loc să te apleci peste băutură.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x