În bucătăria japoneză există mai multe rețete ce sushi, precum: Maki Sushi, Urumaki Sushi, Nighiri, Maki sashimi, Hosomaki, Frutomaki, etc.
Însă în bucătăria noastră sunt mai populare rețetele Maki, Nighiri și Sashimi.
Sashimi este fără orez și se servește cu sos de soia și sos wasabi.
- Vedeți și Rețeta Sushi Panda!
Iată mai jos o rețetă simplă de sushi rols:
Peste foi de alge se întind straturi subțiri de orez fiert care se apasă ușor așa încât să se lipească de foi și să le acopere complet. Pentru un aspect plăcut, unele foi se întorc invers, cu orezul la exterior, iar altele se vor lăsa cu orezul la interior.
În interior se vor pune fâșii de castraveți, cremă de brânză philadelphia și somon. Se rulează strâns, apoi se taie rulourile în bucăți mai mici și se așază frumos pe platouri.
- Vedeți și o Rețetă de Sushi cu creveți!