Tocmai de aceea, una dintre principalele preocupări ale proprietarilor și administratorilor de restaurante este utilizarea unor echipamente HoReCa performante, care să permită gătirea cărnii în cele mai bune condiții, capabile să satisfacă inclusiv gusturile celor mai pretențioși clienți.
Unul dintre aceste echipamente HoReCa de ultimă generație este aparatul sous vide, care utilizează o tehnică specială de gătire. Iată principalele avantaje pe care le aduce folosirea sa într-o bucătărie profesională!
Beneficiile folosirii aparatelor sous vide
Rafinamentul în bucătărie își are, de cele mai multe ori, originea pe tărâm francez, astfel că nu este de mirare că și această tehnică este originară tot din patria celor mai buni maeștri bucătari ai lumii. Denumirea înseamnă „sub vid“ și se referă la o metodă de gătire a cărnii la temperaturi cuprinse între 20 și 99 de grade Celsius, adică mult mai mici decât cele folosite în mod obișnuit.
Unul din principalele avantaje oferite de această tehnică se referă la gătirea perfectă a produsului atât în interior, cât și în exterior, păstrând integral suculența și aromele naturale, fără niciun fel de ardere la suprafață.
Gustul este unul impecabil, iar aspectul preparatelor din carne contribuie din plin la succesul de care se bucură în rândul clienților. În plus, mâncarea astfel preparată este mai sănătoasă și mai ușor de digerat inclusiv de persoanele cu stomacul mai sensibil, ceea ce permite atragerea unui număr sporit de clienți.
Utilizarea acestor echipamente HoReCa oferă control deplin asupra timpului de preparare, în funcție de temperatura selectată. Bucătarul nu mai trebuie să stea permanent lângă carne și să aibă emoții că, dacă nu o întoarce la timp, friptura de vită riscă să devină greu de mestecat. Dimpotrivă, aparatul își va face treaba cu maximă precizie, iar în acest timp chefii pot să se ocupe de pregătirea altor feluri de mâncare.
Aparatele de gătit sous vide au o structură din oțel inox care le conferă o deosebită rezistență în timp și permite, de asemenea, o curățare în cele mai bune condiții.
Alte echipamente HoReCa necesare într-o bucătărie profesională
Unul din secretele eficienței constă în automatizarea, acolo unde este posibil, a proceselor de preparare dintr-o bucătărie profesională. În acest scop, poate fi folosită o gamă variată de echipamente, după cum urmează:
• mixere verticale, care garantează maximum de rezultate cu minimum de efort;
• mașini de tăiat și de curățat cartofi și legume, care permit obținerea oricărei forme sau grosimi dorite de maestrul bucătar;
• așa-numitele blixere, instrumente inovatoare care combină atribuțiile și calitățile unui blender de calitate cu cele ale unui mixer de ultimă generație;
• mașini de ambalat în vid, intuitiv și ușor de folosit, care pot sigila orice pungă de plastic, rapid și în condiții de siguranță deplină pentru utilizator.
Puteți găsi toate aceste echipamente HoReCa și multe altele în magazinul online Fresco.ro. Compania Fresco Expert, cu o experiență de trei decenii pe piața românească, continuă să ofere cele mai bune soluții pentru bucătăriile profesionale!
Autor: iAgency