O singură zi mai ai la dispoziție ca să te răsfeți! Vlădutz, de la ”Neatza”, îți recomandă să gătești văcuță cu țelină, înainte de a intra în Postul Crăciunului.
Ingrediente:
- 1,5 kg de carne de vită, vrăbioară
- 3-4 cepe roșii, de mărime medie
- 4-5 rădăcini de țelină
- Un păstârnac
- 200 g de orez cu bob lung
- Doi morcovi
- O lingură de pastă de ardei dulce
- 100 g de unt
- 200 ml de vin alb demisec
Mod de preparare:
Ca sa gătești această mâncare, trebuie să tai carnea julien, după care să o călești cu ceapa și vin.
Apoi, curață și spală celalte legume și trece-le prin răzătoare. Călește-le și adaugă pasta de ardei dulce.
Se servește cu orez delicios, în care se adaugă morcov și telină ras, ținut în prealabil în suc de portocale, ca să aibă un gust fructat.
Poftă bună!
Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Neatza” cu Răzvan și Dani pe Antenaplay.ro!