Nutella, crema de ciocolată adorată de milioane de români, este ingredientul principal al multor deserturi, inclusiv al celui care a înnebunit internetul. Iată mai jos cum să îl prepari și tu la tine acasă!
Citește și: Rețeta de clătite americane cu afine și zmeură care a înnebunit internetul. Cum să le prepari fără greșeală
Ingrediente pentru desertul cu Nutella care a înnebunit internetul
Pe internet, circulă rețeta unui desert cu Nutella care nu necesită coacere și nici gelatină. Se prepară rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a le servi celor dragi un adevărat deliciu. Pentru a prepara faimosul desert ai nevoie de:
- 400g de napolitane,
- 200g de pișcoturi,
- 200g de unt topit
- 500g de mascarpone
- 50g de zahăr pudră
- 500ml de smântână pentru frișcă
- 200g de ciocolată albă
- 80g de ciocolată neagă
- 200g de Nutella
Desertul cu Nutella se prepară simplu, iar dacă respecți gramajul și pașii rețetei, nu ai cum să dai greș.
Rețeta pas cu pas pentru tortul cu Nutella
Pentru început, îți trebuie o tavă rotundă cu pereții detașabili. Pe pereții ei vei așeza napolitanele, astfel încât să formezi un „zid”.
Pișcoturile se mărunțesc într-un blender, iar peste ei se pune untul pe care l-ai topit în prealabil. Amestecul omogen se va turna în tavă și se va nivela cu o lingură. Apoi, va trebui să fie lăsat la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, într-un bol încăpător se amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră, iar separat, se bate smântâna pentru frișcă. La final, smântâna se va amesteca cu mascarpone până când se va obține o compoziție omogenă.
Amestecul obținut se va împărți în două părți egale, iar una dintre ele va fi turnată peste blatul de pișcoturi. Ulterior, tava va fi lăsată la frigider pentru încă 30 de minute.
Peste jumătatea de cremă rămasă se vor turna cele 200g de Nutella. Amestecul se va pune peste stratul de cremă de la frigider, iar la final, preparatul trebuie să mai stea la rece pentru încă o oră.
Pentru ornarea desertului poți apela la ciocolata albă și neagră topite. Poți da frâu liber imaginației și poți crea diverse modele. La final, pentru ca ciocolata topită să se întărească, va fi nevoie ca desertul să mai stea alte 30 de minute la rece. Poftă bună!
Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea pentru gogoși pufoase și fragede ca la bunica acasă. Care e ingredientul ei secret
Rețetă mămăligă cu umplutură de brânză și pancetta. E simplu de făcut și rezultatul e delicios... Rețetă de piure de cartofi dulci. Care este secretul pentru un gust deosebit...