Antena Căutare

Rețete vechi de 100 de ani! Cum prepari "Dulceață în aluat", o delicatesă extrem de ușor de făcut

Agerpres prezintă două rețete inedite, ce datează de peste 100 de ani, păstrate cu sfințenie în cărțile de bucate vechi.

Rețete vechi de 100 de ani! Cum prepari "Dulceață în aluat", o delicatesă extrem de ușor de făcut
| curademiere.ro

Agerpres prezintă două rețete inedite, ce datează de peste 100 de ani, păstrate cu sfințenie în cărțile de bucate vechi.

Delicii de "Supă de brânză cu pătrunjel'' şi ''Dulceaţă în aluat'', ambele reţete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), pot deveni și astăzi gustări cu care ți-au putea impresiona familia sau prietenii.

Supă de brânză cu pătrunjel

Iei o egală cantitate de şvaiţer ras şi de făină. Adaugă câte 1 ou întreg de persoană. Amestecă cu cât lapte sau zeamă de carne doreşti să ai, după numărul comesenilor. Pipărează mult. Focul domol. Amestecă mereu cu o lingură de lemn. La întâiul colcot serveşte, dar mai înainte pune în farfurii pătrunjel tocat.

Dulceaţă în aluat

Ferbe apă şi unt în cantităţi egale. Lasă să scadă temperatura. Când apa e căldicică pune înăuntru de patru ori atâta făină şi frământă aluatul. Apoi întinde-l şi taie-l în rotogoale. Pune, peste fiecare, dulceaţă sau marmeladă. Închide marginile rondelelor peste dulceaţă şi pune-le în unt sau untură să se prăjească.

Notă: Textele sunt transcrise așa cum au fost publicatele ele, în 1935.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x