Agerpres prezintă două rețete inedite, ce datează de peste 100 de ani, păstrate cu sfințenie în cărțile de bucate vechi.
Delicii de "Supă de brânză cu pătrunjel'' şi ''Dulceaţă în aluat'', ambele reţete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), pot deveni și astăzi gustări cu care ți-au putea impresiona familia sau prietenii.
Supă de brânză cu pătrunjel
Iei o egală cantitate de şvaiţer ras şi de făină. Adaugă câte 1 ou întreg de persoană. Amestecă cu cât lapte sau zeamă de carne doreşti să ai, după numărul comesenilor. Pipărează mult. Focul domol. Amestecă mereu cu o lingură de lemn. La întâiul colcot serveşte, dar mai înainte pune în farfurii pătrunjel tocat.
Dulceaţă în aluat
Ferbe apă şi unt în cantităţi egale. Lasă să scadă temperatura. Când apa e căldicică pune înăuntru de patru ori atâta făină şi frământă aluatul. Apoi întinde-l şi taie-l în rotogoale. Pune, peste fiecare, dulceaţă sau marmeladă. Închide marginile rondelelor peste dulceaţă şi pune-le în unt sau untură să se prăjească.
Notă: Textele sunt transcrise așa cum au fost publicatele ele, în 1935.