Antena Căutare

Secretele bucătăriei italiene

Gastronomia este un domeniu amplu, care necesită pe lângă cunoștințe generale și un pic de talent. Bucătăria italienească a îmbogățit restaurantele din România și ne-a adus o mulțime de preparate delicioase și bune pentru orice gusturi. Iată care sunt secretele bucătarilor care prepara mâncăruri specific italiene și mese superbe.

Secretele bucătăriei italiene Galerie
De la italieni noi ne putem bucura de multe feluri de mâncare pentru că au avut o istorie pe măsură, care a venit la pachet cu o mare influență asupra felului în care se mănâncă. | shutterstock

Bucătăria italienească dă aromă bucătăriei românești așa cum numai chefii știu să o facă. Drept e că mâncărurile au adunat zeci de oameni în jurul meselor bogate atât în Italia, cât și la noi în țară, la restaurantele cu specific.

În preparatele italienești veți descoperi diversitatea aromelor, dar și armonia gusturilor în toate mâncărurile, fie că e vorba de paste, salate sau preparate din carne.

Bucătăria italienească oferă mult mai mult decât vestita pizza sau o varietate de spaghetti. Ceea ce bucătarii italieni știu să facă cu preparatele este unic și asta pentru că ei poartă în sânge tradiția pe care o imprimă mâncărurilor și cunosc gustul natural al preparatelor.

Ce este special în bucătăria italienească

Preparatele italienești de la paste, tiramisu, bruschette, până la paine cu mirodenii, preparate în ulei de măsline și preparate de carne în vin toate sunt învăluite în arome speciale ale condimentelor numeroase care joacă un rol vital.

Legumele, untul și ierburile dau mâncării un savoare unică și arome subtile. Bucătării italieni știu foarte bine că la ei totul trebuie să fie simplu! Nu se complică și nu așază multe elemente pe farfurie.

Aceștia folosesc cu îndemnare câteva ierburi clasice și legume care dau un gust extraordinar mâncării.

Cel mai important este ca alimentele să fie proaspete, nu congelate. În marile bucătării din Italia, alimentele sunt proaspete și gătite pe loc în așa fel încât oamenii să se bucure de aromele curate. Câteva preparate ce merită menționate în mod special sunt confetti, cassata și pastele de migdale, care au un gust cum nu se poate de bun și sunt preparate într-un mod special.

De asemenea, pe masa unor italieni se vor găsi întotdeauna pâine sau preparate făinoase. Modul în care italieni servesc masa este foarte diferit de la o regiune la alta, însă pâinea este aspectul comun.

Italienii sunt gurmanzi și adoră să savureze alimentele într-un mod diferit. Un bucătar va ști întotdeauna că italianului îi place să servească preparatele pe rând, într-o anumită ordine.

Astfel, se va începe cu antreul mereu, urmat de un fel principal de mâncare și apoi de următorul fel.

La primul fel de mâncare se vor servi garnitura și pâinea, iar la al doilea se renunță. Ca o masă să fie completă, la final se vor servi desertul și fructele proaspete, stinse cu un espresso sau o cafea.

Important de menționat este că antreurile sunt servite în cantități micuțe și sunt compuse de cele mai multe ori din brânzeturi, paste sau pește. La primul fel de mâncare se servește risotto, paste sau carne. La următorul fel se va completa mâncarea de dinainte cu garnitură de legume sau orice altceva ce “acompaniază” alimentele.

De asemenea, când sunt ocazii speciale, se servesc două sau mai multe feluri principale de mâncare. De pe masă nu lipsește vinul, o componentă tradițională.

Desertul, momentul mult aștepta al mesei, se va regăsi pe masa oricărui client de la un restaurant italienesc și este compus fie din produse de patiserie, tiramisu sau salată de fructe.

Unele dintre cele mai cunoscute preparate sunt pastele, care pot fi de mai multe feluri, italienii le numesc penne, spaghetti, fusilli, rigatoni, farfalle, gnocchi și nu numai.

Brânzeturile cel mai des folosite în mâncare sunt mozzarela, parmigiano-reggiano, ricotta, tirolese și robiola.

De la italieni noi ne putem bucura de multe feluri de mâncare pentru că au avut o istorie pe măsură, care a venit la pachet cu o mare influență asupra felului în care se mănâncă.

De la preparate tradiționale, cu specific italian, la bucătăriile internaționale europene și nu numai, eatZZ îți propune o gamă variată de opțiuni pentru mic dejun, prânz, cină și “orice poftă există între ele”, după cum spun chiar ei. Comandă mâncarea preferată din aplicația eatZZ și bucurăte de gustul italian.

Descarcă aplicația eatZZ de aici >>> www.eatzz.ro/#descarca-aplicatia

Vezi toate restaurantele din aplicația eatZZ >>> https://eatzz.ro/bucuresti/restaurante

Diversificarea și primele mâncăruri ale bebelușului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x