Antena Căutare

Sos de roșii de casă rețeta simplă. Cum să faci ketchup la tine în bucătărie

Ketchup-ul este unul dintre cele mai populare sosuri din lume, perfect pentru a acompania o mulțime de preparate, de la cartofi prăjiți și burgeri, până la diverse feluri de carne. Dacă îți dorești un sos de roșii autentic, sănătos și fără conservanți artificiali, poți să îl pregătești chiar la tine acasă!

Ketchup-ul este unul dintre cele mai populare sosuri din lume, perfect pentru a acompania o mulțime de preparate, de la cartofi prăjiți și burgeri, până la diverse feluri de carne. Dacă îți dorești un sos de roșii autentic, sănătos și fără conservanți artificiali, poți să îl pregătești chiar la tine acasă! | Profimediaimages.ro

Rețeta este simplă și nu necesită ingrediente complicate. Iată cum poți face ketchup de casă pas cu pas.

Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză. Cum se face preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii

Sos de roșii de casă rețeta simplă. Cum să faci ketchup la tine în bucătărie

E mai simplu să prepari un sos de roșii de casă. Cu această rețetă, poți să ai mereu la îndemână un ketchup sănătos, pe care să îl folosești în numeroase preparate. Gustul autentic și proaspăt al roșiilor se va simți în fiecare lingură de ketchup făcut în bucătăria ta!

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente necesare pentru ketchup de casă:

  • 2 kg de roșii bine coapte
  • 1 ceapă medie
  • 4 căței de usturoi
  • 100 g zahăr brun
  • 100 ml oțet de mere
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 linguriță boia dulce (sau picantă, după preferințe)
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 2-3 cuișoare (opțional)
  • 1 frunză de dafin
  • 1 lingură de ulei de măsline.

Citește și: Rețeta poale-n brâu by chef Roxana Blenche. Trucul bucătarului pentru a frământa și dospi aluatul foarte rapid

Cum prepari sosul de roșii, ketchup natural

Spală roșiile bine și taie-le în bucăți mari. Dacă dorești un ketchup mai fin, poți să le decojești înainte, punându-le pentru câteva secunde în apă fierbinte, apoi transferându-le în apă rece. Astfel, coaja se va desprinde ușor.

Într-o oală mare, pune uleiul de măsline la încins, apoi adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul. Călește-le la foc mediu până devin aurii și moi.

Adaugă roșiile tăiate și lasă-le să fiarbă la foc mic aproximativ 20-30 de minute, amestecând din când în când. Roșiile vor începe să se descompună, iar sucul lor va deveni baza sosului.

După ce roșiile s-au fiert bine, adaugă zahărul, oțetul, sarea, piperul, boiaua, scorțișoara, cuișoarele și frunza de dafin. Acestea vor oferi ketchup-ului aroma sa unică. Lasă totul să fiarbă la foc mic încă 30-40 de minute, amestecând ocazional, până ce sosul începe să se îngroașe.

Citește și: Terină de porc în aluat: ingrediente și mod de preparare. Cum gătește chef Nicolai Tand acest aperitiv fin

După ce sosul a fiert suficient și s-a îngroșat, scoate frunza de dafin și cuișoarele (dacă ai folosit). Folosește un blender pentru a transforma totul într-un sos fin. Pentru a obține un ketchup și mai fin, poți strecura sosul printr-o sită fină, eliminând astfel semințele și resturile de pielițe.

Pune sosul înapoi pe foc pentru încă 10-15 minute, până când capătă consistența dorită. Dacă preferi un ketchup mai gros, lasă-l să mai scadă, amestecând constant.

Ketchup-ul poate fi pus fierbinte în borcane sterilizate. Închide bine borcanele și lasă-le să se răcească lent, sub o pătură groasă. Astfel, ketchup-ul va fi sigilat și va putea fi păstrat mai mult timp, chiar și câteva luni, la loc răcoros și întunecat.

Trucuri pentru un ketchup delicios, fix pe gustul tău:

  • Poți ajusta cantitatea de zahăr și oțet în funcție de gustul tău, dacă preferi un ketchup mai dulce sau mai acrișor.
  • Dacă îți place un ketchup picant, adaugă ardei iute sau fulgi de chili în timpul fierberii.
  • Pentru un plus de aromă, poți adăuga și alte condimente precum ghimbir, coriandru sau ienibahar.
Rețetă delicioasă de zacuscă de vinete. Bucură-te mai mult timp de gustul legumelor de toamnă... Papanași din mămăligă. Rețeta datează din 1964 și e rapid îndrăgită de pofticioși...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 23 octombrie 2024. Catinca și Doru au câștigat suma de 3.500 de lei Miercuri, 23.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x