Este bine de știut faptul că anumite alimente ultraprocesate au posibilitatea de a-și păstra proprietățile aducând un aport de beneficii pentru sănătatea organismului uman.
Deși o mare parte dintre români refuză categoric un produs așa numit ultraprocesat, specialiștii le vin în ajutor.
Iată care dintre alimentele ultraprocesate sunt recomandate pentru consum!
Citește și: De ce nu se țin ouăle pe ușa frigiderului niciodată! Greșeala este făcută la ordinea zilei
Topul alimentelor ultraprocesate bune pentru sănătate
Spre mirarea multor persoane, procesarea alimentelor nu reprezintă chiar un semnal de alarmă întotdeauna. Chiar dacă sunt procesate, există anumite alimente care pot trece prin mai multe etape ale acestei proceduri și care reușesc să își păstreze beneficiile pentru sănătate.
Iată câteva alimente ultraprocesate care sunt bune pentru consum:
Pâinea din cereale integrale
În general, persoanele care nu vor sub nici o formă să audă de produse ultraprocesate aleg să cumpere pâinea direct de la brutărie sau chiar să o facă în casa cu ajutorul roboților de bucătărie.
Totuși, specialiștii le vin în ajutor și le recomandă pâinea din cereale integrale din magazine pentru că aceasta rămâne la fel de sănătoasă indiferent de procesele prin care trece. Cercetările efectuate de-a lungul timpului au arătat faptul că dietele bogate în cereale integrale au posibilitatea de a preveni apariția diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.
Experții recomandă pâinea din grâu integral sau din alte tipuri de cereale, chiar dacă este un aliment ultraprocesat.
Supa la conservă
Supele la conservă sunt bune pentru consum atât timp cât nu conțin foarte mult sodiu și aditivi. Deși acest tip de supă este blamată de mulți ani, specialiștii susțin faptul că este important ca noi să citim lista de ingrediente pentru că există o serie de supe la conservă care nu conțin grăsimi saturate și aditivi artificiali.
Acestea pot reprezenta o opțiune ușoară și rapidă pentru cei care nu au timp sau nu doresc să gătească. Totodată, pot fi foarte utlie în călătorii sau în situațiile în care nu există posibilitatea de a găti într-o bucătărie complet echipată.
Citește și: Alimentul care te scapă de colesterolul mărit. Nimeni nu s-ar fi gândit la acest produs
Batoanele de granola
Batoanele de granola sunt gustări foarte sănătoase și hrănitoare, fiind făcute în general din fulgi de ovăz, semințe, fructe uscate și îndulcitori naturali precum siropul de arțar sau miere. Acestea sunt puse la copt pentru a se obține o textură crocantă, iar de cele mai multe ori, sunt consumate ca o gustare rapidă sau drept mic dejun în mișcare.
Deși sunt ultraprocesate, batoanele de granola își păstrează foarte bine fibrele, proteinele și nutrienții.
Specialiștii recomandă ca oamenii să fie atenți la etichetă și să aleagă întotdeauna un procent mai mic sau egal cu 7 grame de zaharuri adăugate.
Cerealele pentru micul dejun
Într-adevăr există o serie de branduri de cereale care sunt pline de cantități uriașe de zahăr și conservanți, însă este bine de știut că pe piață sunt și câteva alternative chiar foarte bune pentru consum.
Chiar dacă sunt ultraprocesate, cerealele bogate în fibre, proteine și micronutrienți își păstrează proprietățile. Important este să verificăm întotdeauna lista de ingrediente.
Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți
Cel mai delicios desert de post. Rapid și simplu de făcut... Cum trebuie păstrată carnea de vită la congelator. Cât rezistă și de ce trebuie să ții cont pentru a nu-și pierde savoar...