- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Congelarea este cea mai sănătoasă metoda de conservare a alimentelor, însă este extrem de important să ştii că nu toate trebuie depozitate astfel. Unele îşi pierd proprietăţile sau gustul
LISTA ALIMENTELOR CARE NU TREBUIE ŢINUTE ÎN CONGELATOR: Ceapă, Roşiile, Alimente vidate, Ouă în coajă, Ouă fierte, Cafea, Smântână, Unt, Budincă, Dressinguri de salată, Peşte la conservă, Paste negătite, Orez negătit, Cereale, Mere, Pepene, Vinete, Ridichi, Cartofi, Băuturi acidulate.
Ceapa trebuie păstrată într-un loc uscat și răcoros, la temperatura camerei. Această legumă poate deveni cu ușurință un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor dacă nu este înmagazinată în mod adecvat, iar frigiderul permite acestor bacterii să prolifereze mai repede.
Nici roșiile nu ar trebui niciodată congelate, ori altfel acestea își vor pierde textura și gustul. Conform Institutului Național de Cercetare Agricolă din Statele Unite, atunci când roșiile sunt expuse la temperaturi reci, asemenea celor din frigider, acestea își pierd conținutul de zahăr, acizi etc. Păstrează-ți roșiile numai în locuri uscate, la temperatura camerei.
Nu te sfătuim să încerci să congelezi cartofi, ori altfel aceștia își vor pierde gustul și se vor înmuia. Cartofii trebuie păstrați cu coaja intactă, într-un loc răcoros, uscat și bine aerisit, pentru că expunerea lor la umezeală poate duce la dezvoltarea ciupercilor pe aceștia.
Asemenea multor alte alimente, și cafeaua trebuie păstrată într-un loc uscat și răcoros. Dacă ții cafeaua în frigider, aceasta își va pierde mirosul și gustul caracteristic. În plus, cafeaua poate absorbi cu ușurință mirosurile altor alimente, deci ai grijă. Te sfătuim să-ți ții cafeaua într-un recipient închis ermetic și, dacă se poate, într-un loc întunecos.
Căpățânile și cățeii de usturoi trebuie păstrate la temperatura camerei, într-un loc uscat și răcoros. Dacă pui usturoi în frigider, acesta își pierde toate proprietățile benefice și se va strica mai repede, pe când, în afara frigiderului, poate rezista luni
Dacă nu este foarte cald afară, nu te sfătuim să-ți pui ciocolata la congelat. Pentru că ciocolata să-și mențină aroma și gustul, aceasta trebuie păstrată într-un mediu lipsit de umiditate și zăpușeală.
Prăjitura de post cu măr FĂRĂ coacere. Este gata în 15 minute... Minunății delicioase, gata în doar câteva minute! Sigur ai aceste trei ingrediente acasă! Ce mai aștepți?...