- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ce sistem de operare te avantajează?
Rivalitatea dintre iOS și Android nu s-a încheiat în 2019. Dimpotrivă, fiecare dintre giganții producători de sisteme de operare încearcă pe de o parte să-și fidelizeze clienții deja existenți, iar pe de alta să atragă alții noi. Dacă ești mulțumit deja de performanțele oferite de vechiul telefon, poți trece la un model nou cu același tipar. Dacă în schimb dorești ca schimbarea să fie una majoră, încearcă și celălalt sistem de operare, pe care prietenii tăi ți-l prezentau de fiecare dată ca fiind superior. Când spui Android, spui Google, Samsung, Huawei și o mulțime de gadgeturi compatibile, precum și un Play Store plin de aplicații folositoare.
iOS este sinonim cu iPhone și toate celelalte produse Apple care au liste interminabile de precomenzi în întreaga lume atunci când lansează un model nou. Din punct de vedere al securității aplicațiilor și datelor, Apple Store are un nivel superior la capitolul siguranță. Partea bună este că trecerea de la iOS la Android sau invers este destul de facilă și nu ridică probleme de adaptare decât în primele zile, după care manevrabilitatea hardware și software îți intră în reflex.
Cum îl protejezi?
Odată ce ai achiziționat telefonul, trebuie să te preocupe buna lui stare. În primul rând, pentru partea de software asigură-te că ai un program antivirus. Dacă telefonul are unul preinstalat, folosește-l. Dacă nu, alege una din aplicațiile existente în piață. Cele gratuite au un grad minim de securitate, în timp ce pentru un abonament plătit siguranța este deplină. În ceea ce privește body-ul telefonului, atenție la accidentele care îl pot deteriora.
Între măsurile de siguranță se numără aplicarea unei folii pe display și alegerea unei huse pentru telefon. Produsele de calitate se potrivesc perfect cu modelul telefonului tău, îl protejează de praf și alte impurități, iar în cazul unui accident preiau o parte importantă din șoc, prevenind alte stricăciuni mai grave. Tot ca măsură de siguranță poți apela la o poliță de asigurare a aparatului, care funcționează ca un casco pentru telefon.
Alege în funcție de buget
Telefoanele mobile se împart în trei mari categorii: premium, clasă medie sau buget. Stabilește suma pe care ești pregătit să o investești în noul tău telefon și verifică în ce clasă te încadrezi. Telefoanele premium sunt cele mai scumpe, dar au și caracteristici pe măsură. Aparatele de clasă medie au performanțe decente, la un preț accesibil. Telefoanele de buget sunt ieftine și oferă minimul necesar din punct de vedere al utilității. Alegerea se face nu doar în funcție de banii de care dispui, ci și de felul în care vei folosi telefonul inteligent în majoritatea timpului. Pentru conversații telefonice și mesagerie nu vei avea nevoie de un vârf de gamă, în timp ce multitasking-ul cu aplicații complicate va fi greoi folosind un telefon ieftin.
Dimensiuni, design, baterie
Toate aceste caracteristici sunt specificate de producători în fișele de prezentare a produselor. Cel mai bine este să intri într-un showroom și să încerci telefonul înainte de a-l cumpăra. Verifică și review-urile online ale clienților care l-au achiziționat, iar dacă ai prieteni care folosesc deja modelul pe care ți-l dorești, informează-te cu privire la plusuri și minusuri. Designul este o chestiune pur personală și ține de gusturile fiecăruia. Cu cât este mai puternică bateria, cu atât te vei bucura mai mult de telefonul tău pe parcursul unei zile. Un display generos este potrivit pentru gaming și player video.
Trecerea la un nou telefon te poate pune în încurcătură, având în vedere multitudinea de modele existente în piață. Alege în funcție de nevoile tale cotidiene pentru a te bucura doar de acele caracteristici de care ai nevoie, la un preț corect.