Antena Căutare

Aplicațiile periculoase de pe Facebook care îți fură datele. Milioane de utilizatori au fost afectați

Facebook continuă să aibă probleme cu aplicațiile care fură datele utilizatorilor, în ciuda mecanismelor de protecție pe care le-a implementat în ultimii ani.

Facebook, una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume, are numeroase probleme cu aplicațiile care fură datele utilizatorilor.

Doar în anul 2019, programul gigantului tech de găsire a aplicațiilor periculoase, pe care l-a lansat în urmă cu 10 ani, a indentificat cel mai mare număr de programe care furau datele utilizatorilor, scrie Wired.

Datele a milioane de utilizatori Facebook au fost furate de aplicații periculoase

În cadrul acestui program au fost identificate sute de aplicații ce furau datele utilizatorilor. Potrivit Wired, aceste aplicații au afectat, doar în 2019, peste 9.5 milioane de utilizatori.

Articolul continuă după reclamă

Problemele sunt cauzate de aplicații create de entități din exteriorul Facebook. Potrivit unui studiu realizat de cercetători din cadrul Universității din Indiana, aplicațiile - ce se găseau și în Google Play Store și App Store - furau numeroase date ale utilizatorilor, printre care se numără numele, genul și adresele de email.

Mai mult, unele aplicații pot fura datele de logare Facebook ale utilizatorilor, ce le permitea hackerilor să acceseze conturile.

Verifică tipul de acces pe Facebook cerut de aplicații

Facebook include peste 500.000 de aplicații, printre care se numără jocuri, puzzle-uri, quiz-uri și alte programe de divertisment. Multe dintre ele, însă, au doar scopul de a fura datele utilizatorilor, scrie PC World.

Mai mult, aceste aplicații nu fură doar datele utilizatorului ce le-a accesat, ci poate afecta și datele prietenilor de pe contul Facebook, în funcție de setările pe care le au pe rețeaua de socializare.

Deși Facebook are reguli privind ce date ale utilizatorilor pot fi accesate de aplicații și cum pot fi utilizate aceste date, nu au existat foarte multe situații în care programele ce încălcau aceste reguli aveau parte de repercusiuni notabile.

În 2010, s-a aflat că 10 aplicații periculoase de pe Facebook furau datele utilizatorilor. Ca răspuns, gigantul tech le-a scos de pe platformă într-o vineri, după care le-a permis accesul din nou în următoarea zi de luni.

Pentru a preveni pierderea datelor din cauza aplicațiilor Facebook, ideal e să verifici ce tip de acces cere fiecare în momentul în care vrei să o accesezi. Trebuie să verifici și setările Facebook asociate cu propriul tău cont, pentru a te asigura că nu permiți automat accesarea datelor tale.

Apple, critici dure după ce a lansat noul iPhone 12. Fanii sunt furioși pe gigantul tech... De ce există câte o linie pe tastele F și J ale tastaturii. Explicația e simplă...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x