Rene Obermann, directorul executiv al DT, a fost suprins de stirea blocarii acordului de catre Departamentul American de Justitie, potrivit acelorasi surse, dar atat Deutsche Telekom, cat si AT&T vor contesta demersul autoritatii americane.
Actiunile companiei tranzactionate pe Bursa din Frankfurt au scazut ieri cu 7,6%, ceea ce a diminuat valoarea de piata a acesteia cu 3,1 miliarde de euro. Analistii de la Commerzbank AG, Sanford C. Bernstein&Co. si Berenberg Bank au revizuit si ei negativ ratingul DT. Conform analistului Bernstein, Robin Bienenstock, acordul, la fel ca orice alta consolidare in randul primilor patru operatori americani de telefonie mobila, este mort din fasa.
Potrivit unui comunicat al Deutsche Telekom, Departamentul de Justitie nu a sesizat competitia robusta existenta pe piata americana de telefonie si nici beneficiile pe care tranzactia le aduce clientilor si actionarilor. Prin vanzarea operatiunilor din SUA, Deutsche Telekom urmareste sa isi consolideze politica de dividende si sa-si reduca datoriile.
In eventualitatea caderii acordului, AT&T ar urma sa plateasca DT 3 miliarde de dolari in lichiditati, sa ofere T-Mobile acces la spectrul wireless si sa reduca tarifele de interconectare.
Philipp Kornstaedt, purtatorul de cuvant al Deutsche Telekom, a declarat ca grupul german evalueaza la 7 miliarde de dolari pachetul de beneficii in urma caderii acordului. In sedinta de tranzactionare de astazi, actiunile DT s-au apreciat cu 1%, pana la 8,81 euro, si sunt in stagnare. AT&T este principalul furnizor de servicii de telefonie fixa si mobila din SUA, in timp ce T-Mobile e al patrulea furnizor de telefonie mobila.
sursa: financiarul
foto: chip.de
Facebook vrea propriul serviciu de muzica... Cu aparatul foto Samsung WB750, oricine poate deveni paparazzi...