Windows 7 continuă să fie o opţiune foarte fiabilă şi poate fi instalat fără prea multe probleme pe aproape orice sistem care vine preinstalat cu Windows 8.
Downgrade-ul, ideea de a instala o versiune mai veche de software în locul uneia mai noi, de cele mai multe ori nu este o idee foarte inspirată. Din păcate, Windows 8 şi, mai puţin, Windows 8.1 continuă să genereze un nivel sporit de reticenţă printre utilizatorii de PC-uri cu o vechime foarte mare. Schimbările radicale de interfaţă, culminate cu eliminarea meniului clasic de Start sunt suficiente pentru ca foarte mulţi dintre noi să încerce să înlocuiască sistemul de operare al noului lor PC cu o versiune mai veche, dar bună.
Există câteva situaţii în care un astfel de gest, de downgrade Windows 8, nu este recomandabil. Dacă aveţi, de exemplu, un notebook sau un all-in-one cu un ecran sensibil la atingere, Windows 8 este mult mai bine optimizat pentru astfel de metode de input. În plus, chiar dacă cei mai mulţi producători de computere oferă şi drivere de Windows 7 pentru un sistem preinstalat cu Windows 8 sau 8.1, există şi excepţii de la regulă. În parte, din cauza faptului că anumite componente nu sunt oficial suportate decât pe creaţiile mai recente ale laboratoarelor MIcrosoft, există şi şanse ca o placă de sunet, de exemplu, sau un webcam să nu aibă drivere pe un Windows mai vechi. Dacă sunteţi hotărâţi să faceţi saltul la noua versiune, vă puteţi bucura de faptul că Microsoft a promis actualizări şi patch-uri de securitate la Windows 8 până în 2020.
Citeşte AICI continuarea articolului!