Google le cere tuturor producătorilor de dispozitive mobile să folosească doar Android 4.4 KitKat de acum înainte.
Regula este pe cale să fie impusă tuturor producătorilor de dispozitive mobile, smartphone-uri sau tablete, aceștia fiind nevoiți să instaleze minim Android 4.4 KitKat pe orice dispozitiv vândut de acum înainte. Google ține destul de mult la această regulă și o consideră necesară pentru orice terminal cu acces la aplicațiile sale și la Google Play. Google a vorbit deja cu marii producători ca Samsung, HTC, LG, ZTE sau Motorola.
Principala justificare pentru această politică este critica pe care și-a atras-o sistemul de operare Android, pentru fragmentarea sa pe multiple versiuni. La momentul actual, există încă o mulțime de dispozitive care rulează Android 2.3, în pofida faptului că Android 4.4 KitKat este suportat și de platforme hardware mai slabe.
Mai exact, JellyBean se află pe un procent de 59.1% din dispozitive, (35.9% 4.1.X, 15.4% 4.2.X și 7.8% 4.3), Ice Cream Sandwich pe 16.9% (4.03-4.04), iar Gingerbread pe 21.2% din dispozitive (2.3.3-2.3.7). Android KitKat a ajuns pe doar 1.4% din terminale în timp ce Froyo, cea mai veche versiune de Android, este instalat pe aproximativ 1.3% din dispozitivele active.
Citeşte AICI continuarea articolului!
Decizie ISTORICĂ pentru FACEBOOK: Zuckerberg va plăti 16 miliarde de euro pentru WhatsApp!... Titlul de cel mai subţire smartphone la ora actuală ajunge la Gionee...