Tehnologia 5G este funcţională deja în București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași și în curând va fi implementată în toate orașele.
Chiar dacă autorităţile au amânat licitaţia pentru licenţele 5G pentru prima parte a anului viitor, noua tehnologie provoacă multe dezbateri, având în vedere impactul ei asupra economiei, dar şi controversele legate de influenţa ei asupra sănătății oamenilor.
5G este cea mai recentă generație de tehnologie a rețelelor mobile. Promite o capacitate mai mare de date, precum și viteze de descărcare semnificativ mai rapide decât prin rețelele actuale 4G.
Implementarea noii tehnologii ar urma să creeze peste 250.000 de noi locuri de muncă şi va genera venituri de peste 4,7 miliarde de euro în economia românească în următorii ani, potrivit strategiei elaborate de autorităţile române. Ar fi chiar o mare şansă ca România să recupeze decalajul faţă de restul Europei atât din punct de vedere digital, cât şi din punct de vedere economic, spun specialiştii.
Atunci când va fi implementată pe deplin, tehnologia 5G va crește nu numai viteza de transfer prin rețeaua mobilă, dar va putea oferi și o conexiune pentru miliarde de dispozitive. Aici apar şi primele semne de întrebare despre cât de sigură este pentru utilizatori.
Părerile sunt însă împărţite:
Care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiații în 2019. Tu le știi?... Sfaturi pentru fotografii reusite cu iarna si zapada...