Antena Căutare

Inventatori de tehnologie, dar nu numai, creează dispozitive pentru protejarea de coronavirus

În condiţiile în care pandemia de coronavirus cotinuă să se extindă la nivel mondial, inventatorii de tehnologie, dar nu numai, se reorientează rapid şi produc dispozitive inovatoare pentru protejarea oamenilor de infectare, cum ar fi deschiderea unei uşi fără ca aceasta să fie atinsă, transmite Reuters.

„Toată lumea trebuie să-şi folosească degetul mic sau să găsească o părticică de uşă pe care nu a atins-o nimeni”, a spus Steve Brooks, designerul şi proprietarul DDB, o companie care fabrică mobilă de birou. Aşa că acesta a produs un cârlig pentru a face acest lucru.

Aşa-numitul cârlig de igienă este suficient de mic pentru a intra în buzunar şi confecţionat dintr-un material non-poros, ceea ce îl face uşor de curăţat. Este unul dintre sutele de gadgeturi create în ultimele zile şi săptămâni de designeri, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului.

De la producătorii de mobilă până la dezvoltatorii de software pentru inteligenţa artificială, companii din întreaga lume adaptează produsele existente sau inventează altele noi pentru a ajuta la combaterea pandemiei sau pentru a uşura viaţa celor care lucrează de acasă, în spitale sau care sunt blocaţi în carantină.

Creşterea inovaţiilor de acest tip survine în momentul în care companii de la Ford şi Airbus şi până la gigantul produselor de lux LVMH se reorientează pentru a produce echipamente de importanţă majoră, precum dispozitivele pentru dezinfectarea mâinilor, ventilatoarele medicale şi măştile de protecţie.

Articolul continuă după reclamă

În trecut, depindea de companii mari ca acestea, să proiecteze şi să producă rapid produse.
În prezent însă, diferenţa uriaşă este dată de imprimarea 3D şi software-urile de înaltă tehnologie care permit ca dispozitivele să poată fi produse mai rapid decât oricând de către companii mari şi mici.
”În mod sigur există o mulţime de oameni cu resurse 3D foarte dispuşi să ajute”, a spus MacKenzie Brown, fondatorul companiei de design de produse CAD Crowd din California.

În urmă cu două săptămâni, compania sa a lansat un concurs pe parcursul unei luni pentru crearea de dispozitive practice pentru protejarea de coronavirus.

În urma iniţiativei, au apărut deja 65 de propuneri, incluzând un pulverizator dezinfectant montat pe încheietura mâinii, mănuşi pentru apăsarea butoanelor şi un dispozitiv care permite deschiderea uşii maşinii fără a atinge mânerul.

Deoarece pandemia îi face pe oameni mult mai conştienţi de igienă, unele dintre aceste produse vor fi utile şi după depăşirea crizei actuale.

În Seattle, fraţii Joseph şi Matthew Toles şi prietenul lor, Justin Ith, care deţin o companie nouă, numită Slightly Robot, au dezvoltat o brăţară care ajută la renunţarea la obiceiuri precum ciupirea compulsivă a pielii, muşcarea unghiilor şi tragerea părului.

Când oraşul lor de origine a raportat luna trecută primele victime provocate de virus, ei au adaptat designul pentru a crea o nouă brăţară inteligentă, numită Immutouch, care vibrează când mâna purtătorului se apropie de faţă acestuia.

„Aveam algoritmul, aveam software-ul şi hardware-ul. Am reconfigurat-o pentru atingerea feţei ”, a spus Matthew Toles într-un interviu. „Am creat 350 de dispozitive şi un site într-o săptămână, iar acum depinde cât de repede le putem oferi.”

Între timp, compania românească de software robotizat UiPath a găsit o modalitate prin care asistenţii medicali de la Spitalul Universitar Mater Misericordiae din capitala irlandeză Dublin să înregistreze automat rezultatele testelor de virus.

Scylla, o companie de inteligenţă artificială din SUA, care produce sisteme de detectare a armelor pentru şcoli şi cazinouri, şi-a reorientat atenţia asupra virusului atunci când China, epicentrul original al epidemiei, a raportat primele cazuri în urmă cu trei luni.

Compania şi-a folosit software-ul de analiză cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a măsura temperatura frunţii unei persoane, trimiţând o alertă dacă detectează febră. Preluând imagini de la o cameră termică, software-ul poate fi utilizat în clădiri publice, cum ar fi spitale şi aeroporturi, şi birouri corporative, a declarat directorul tehnologic Ara Ghazaryan.

Guvernul unei ţări sud-americane a plasat o comandă pentru 5.000 de licenţe pentru sistemul Scylla, destinate clădirilor publice şi sistemului de transport, a spus Ghazaryan, refuzând să spună numele ţării.

Sursa : news.ro

YouTube lucrează la un rival pentru TikTok... Facebook lansează aplicaţiile Messenger pentru Windows şi Mac...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România
Super Neatza, 10 ianuarie 2025. Prin ce probe au trecut concurenții la Power Couple România Vineri, 10.01.2025, 10:32
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x