Concret, cumpărarea unui telefon care, deși nu mai e nou, arată impecabil va da șansa la o a doua viață a dispozitivului. Asta înseamnă că vei pune umărul la reducerea emisiilor de carbon, altfel eliberate în atmosferă la producerea fiecărui smartphone în parte.
Sună bine pentru tine? Excelent! Asta înseamnă că ești pregătit să te alături unei comunități impresionante de oameni care au ales în ultimii trei ani să cumpere telefoane recondiționate, la prețuri mici, dar cu aceleași beneficii ca ale unui telefon nou.
Înainte de a-ți cumpăra viitorul smartphone, citește în rândurile de mai jos tot ce ar trebui să știi despre această categorie de produse, dar mai ales cum ar trebui să-ți alegi un telefon recondiționat.
Află ce cumperi
Există o diferență mare între un telefon recondiționat comandat de pe un site specializat și un telefon la mâna a doua pe care îl cumperi dintr-un anunț oarecare. Telefoanele recondiționate în care poți avea, într-adevăr, încredere sunt cele vândute fie de producătorii acestora, fie de magazine online verificate, așa cum este și Flip.
Telefoanele recondiționate sunt cele care au trecut printr-o serie de teste, care au fost inspectate în amănunt și care au fost reparate, dacă era cazul, pentru a arăta și funcționa impecabil.
Un iPhone 13 recondiționat nu e același lucru cu un iPhone 13 cumpărat de la un vânzător oarecare. În primul rând, pentru că nu ai nicio metodă profesională de a verifica funcțiile smartphone-ului. În al doilea rând, pentru că tentativele de fraudă cu telefoane au crescut din ce în ce mai mult în ultimii ani, din păcate. Așadar, nu poți ști sigur că telefonul pe care îl cumperi de la o persoană fizică pe care nu o cunoști este un produs original și funcțional.
De asemenea, nu toți vânzătorii știu ce produs comercializează. Un iPhone 13 Pro listat pe un site de specialitate fiind ca nou nu se va compara cu același model scos pe piață de o persoană fizică. Iar asta din simplul motiv că un utilizator obișnuit de smartphone nu știe sau nu are posibilitatea de a verifica toate detaliile tehnice ale dispozitivului.
De cele mai multe ori, acest aspect duce la o supraevaluare a produsului. Cu alte cuvinte, o persoană oarecare îți poate vinde un telefon care e posibil să nu mai funcționeze așa cum te-ai aștepta din simplul motiv că nu are cum să-l inspecteze.
Ia-ți o „plasă de salvare”
Nu-ți sugerăm să apelezi la sursele de la care ți-ai putea cumpăra un telefon recondiționat care nu îți pot oferi garanție sau drept de retur. Un magazin online de smartphone-uri în care ai putea avea încredere este unul care îți va permite să returnezi produsul cumpărat, fără să-ți ceară vreun motiv pentru care ai decis să faci asta.
De asemenea, un site care îți acordă o garanție pentru un produs devenit indispensabil, așa cum sunt telefoanele mobile în zilele noastre, merită încrederea ta. În general, e bine să „fii acoperit” pentru un an, timp în care orice defecțiune sesizată va fi reparată, gratuit, de cei de la care ai cumpărat telefonul recondiționat.
Altfel, e posibil să regreți alegerea și să realizezi, când ai cea mai mare nevoie de smartphone, că acesta s-a defectat, iar tu ai pierdut toți banii investiți în el.
Dacă poți obține garanție și retur gratuit pentru telefonul pe care ai pus ochii, dacă afli care au fost pașii prin care dispozitivul a fost verificat și firma de la care ai decis să cumperi este transparentă în comunicare, înseamnă că ai găsit o sursă de încredere de la care să-ți cumperi viitorul tău telefon recondiționat, cu ajutorul căruia vei reuși să faci economie, fără un compromis de la calitate.
(P) 5 motive pentru a crea un magazin online pe lângă magazinul tău fizic... HUAWEI WATCH GT 3 SE, un accesoriu unic pentru orice context. Sincronizează-te cu device-ul tău prin funcția de personal...