Suntem într-un continuu proces de dezvoltare şi că fiecare zi e un pas înainte pentru tehnologie. Dar uneori acest fenomen ne sperie. Spre exemplu, mi se pare absolut ridicolă ultima găselniţă a unor britanici. Aceştia au lansat o nouă reţea socială prin care nu comunici prin cuvinte, ci doar prin emoticoane.
Sigur, e adevărată teoria conform căreia comunicăm mai mult non-verbal, dar sunt sigură că doar folosirea unor feţe zâmbitoare online nu este foarte eficientă. Din contră, mi se pare un pericol pentru generaţiile tinere, pentru care limba română parcă se încadrează în categoria limbilor străine.
Atitudinea se schimbă însă atunci când discutăm cu generaţia tânără. Practic, nu e nicio surpriză pentru nimeni că tinerii găsesc interesantă o astfel de reţea de socializare.Specialiştii consideră însă că acest nou concept de reprezintă un pericol pentru limbajul nostru cel de toate zilele. Ştiţi, acela bazat pe cuvinte.
Iar acesta este cel mai negru coşmar al cărturarilor. Ziua în care emoticoanele vor deveni pentru societatea modernă ceea ce era scrijelitul pietrelor pentru strămoşii noştri. Pentru că sub asaltul de prescurtări, imagini şi emoticoane, parcă uităm faptul că mereu cuvântul va avea forţă.
În consecinţă, nu tot ceea ce e modern e şi bun. Poate fi un lucru atractiv pentru generaţiile tinere, însă este indicat să îi încurajăm pe aceştia ca în loc să se amuze cu nişte emoticoane, să citească şi câte o carte.
Povești cu și despre tehnologie. Gafe în era telefonului mobil...