Softurile de gestiune pot transparentiza întregul proces de lucru al unei companii, indiferent de dimensiunea acestuia sau de domeniul în care activează. Alegand softul potrivit, în funcție de fluxul operațional al afacerii, un manager poate avea în permanență o imagine clară asupra activităților desfășurate și a resurselor de care dispune.
Mai mult decât atât, un soft de gestiune flexibil le permite să ajusteze în timp real anumiți parametri, pentru a obține un randament mult mai bun, pe un anumit interval de timp. Iată, pe larg, care sunt avantajele pe care un soft de gestiune performant le asigură:
1. Decizii adaptate la un anumit model de business
2. Funcționalitate raportată la specificul domeniului de activitate
3. Control excelent asupra întregului flux de lucru
4. Adaptabilitate rapidă în cazul unei eventuale dezvoltări
5. Personalizare a platformei în funcție de anumite nevoi
6. Asistență tehnică în privința instruirii noilor angajați
7. Interfață prietenoasă și foarte simplu de utilizat
Decizii adaptate la un anumit model de business
Indiferent de specificul activității desfășurate, sistemul de raportare al unui soft performant de gestiune în domeniul HoReCa le permite managerilor să cunoască în totalitate business-ul pe care îl conduc. Prin integrarea unor puncte SMART de control în interfața propriei platforme, un astfel de program îți răspunde rapid la întrebări precum:
- Ce merge și ce nu merge în business?
- Cine performează și cine nu?
- Cu ce probleme se confruntă acum compania?
2. Funcționalitate raportată la specificul domeniului de activitate
O platformă de gestiune excelentă trebuie să susțină eforturile managerilor de a dezvolta întregul business. De aceea, cele mai bune softuri de acest tip vin la pachet cu o sumă întreagă de funcționalități și beneficii incluse, pentru a putea în timp real vânzările, acțiunile realizate și personalul responsabil de acestea, indiferent de activitate: vânzări, marketing etc
3. O singură platformă menită să rezolve totul
Un soft de gestiune performant înseamnă un singur punct de control, cu ramificații complexe către toate zonele de interes: vânzări, financiar, rapoarte, marketing etc Comportandu-se ca un sistem de operare unitar, în cadrul unei afaceri din domeniul HoReCa, o astfel de platformă anulează nevoia utilizării în paralel a altor programe de monitorizare / gestiune / control.
4. Adaptabilitate rapidă în cazul unei eventuale dezvoltări
Platformele flexibile de gestiune de dezvoltă organic, în același ritm cu dezvoltarea afacerii respective. Deschiderea unor noi puncte de lucru și “legarea” acestora de fluxul principal, prin integrarea lor în platformă de gestiune, asigură:
- Un control total asupra noilor parametri “adăugați” la cei deja existenți;
- Ideea de “TOT”, prin utilizarea unui singur program, indiferent de numărul de puncte de lucru existente;
- O viteză de reacție excelentă, în cazul unor decizii de moment, privind noile puncte de lucru deschise recent
5. Personalizare a platformei în funcție de anumite nevoi
Un soft de gestiune performant se poate plia pe un anumit set de nevoi sau pe un model specific de business. Managerii au astfel libertatea de a-și personaliza propria platforma de lucru, începând cu interfața acestui soft și terminând cu rapoartele, inventarele sau mesajele tipizate, trimise automat furnizorilor și altor parteneri.
6. Asistență tehnică în privința instruirii noilor angajați
În cadrul unei companii, oamenii vin și pleacă. Cei noi trebuie să învețe într-un timp cât se poate de scurt bazele unui soft de lucru nou. Ei bine, procesul de învățare poate încetini fluxul normal de lucru al întregii companii, mai ales în cazul în care nu există o componentă de instruire pentru colegii noi, sau atunci când trainerii nu reușesc să ofere informații concrete.
În cazul unei platforme digitale noi, cele mai fericite scenarii presupun asistență tehnică garantată din partea dezvoltatorului, prin personal capabil să le ofere angajaților un program de training structurat în pași logici.
7. Interfață prietenoasă și foarte simplu de utilizat
Un soft ce poate susține întregul flux de lucru, printr-o grafică simplă, un meniu ușor de parcurs și o logică împărțită în pași clari, poate fi un pariu câștigător pentru business. Și spunem asta, pentru că o interfață user-friendly poate genera timpi de răspuns mult mai buni din partea angajaților. Cu cât pașii de urmat sunt mai clar, cu atât viteza de procesare a input-ului, pe un anumit interval de timp, crește considerabil.
Descoperă cele mai bune solutii de gestiune de la Freya, concepute special pentru a dezvolta afaceri în domeniul HoReCa, prin funcționalități complexe și o interfață user-friendly.