Ce telefon Huawei ți se potrivește în funcție de stilul tău de a face fotografii?

Dacă îți place fotografia și te-ai hotărât să investești anul acesta într-un terminal care să-ți permită să-ți dezvolți pasiunea, atunci ce spui de un telefon Huawei din seria P30, lansată anul acesta? Această gamă conține trei tipuri de telefoane mobile denumite Huawei P30, iar performanțele lor din punct de vedere al fotografiilor sunt mai mult decât satisfăcătoare.

Huawei P30 Pro

O gamă cu trei telefoane dotate cu trei tipuri de camere

Toate cele trei telefoane ale gamei P de la Huawei sunt dotate cu câte trei tipuri de camere. Cârcotașii ar putea spune că Huawei P30 Pro face notă discordantă cu o cameră ToF în plus, dar rolul acesteia nu este de a fotografia, ci de a calcula viteza necesară luminii pentru a ajunge dintr-un punct în altul în vederea realizării portretelor 3D și de aceea nu o vom lua în calcul ca pe o cameră obișnuită. Astfel, rezumându-ne doar la camerele de fotografiat, fiecare din cele trei terminale ale gamei, are următoarele atribute:

Huawei P30 Lite

 • cameră principală de 48 MP cu deschidere f/1.8;
 • cameră wide de 8 MP;
 • cameră ultra-wide de 2 MP;
 • cameră frotală de 24 MP și deschidere f/2.0.

Huawei P30

 • cameră principală de 40 MP cu deschidere f/1.8;
 • cameră ultra-wide de 16 MP cu deschidere f/2.2;
 • cameră telephoto de 8 MP cu deschidere f/2.4;
 • cameră frontală de 32 MP și deschidere f/2.0.

Huawei P30 Pro

 • cameră principală de 40 MP cu deschidere f/1.6;
 • cameră ultra-wide de 20 MP cu deschidere f/2.2;
 • cameră telephoto de 8 MP cu deschidere f/3.4;
 • cameră frontală de 32 MP și deschidere f/2.0.

Înainte de a trece mai departe și de a discuta despre stilurile de fotografie pentru a vedea ce fel de aparat ți se potrivește cel mai bine, un lucru important de menționat este faptul că fiecare din cele trei telefoane de mai sus este dotat cu camere foto peste medie judecând după clasa de preț din care face parte. De asemenea, indiferent de alegerea finală, aspectul oricărui dispozitiv îl poți îmbunătăți cu ajutorul unui set de huse pentru telefonul tau Huawai P30 Pro de pe site-ul Itelmobile.ro care să dea terminalului look-ul pe care ți-l dorești.

3 Stiluri de fotografie și performanțele gamei Huawei P30

#1 Fotografia pe timp de zi la lumină naturală

Este foarte greu să-ți dai seama de diferențele dintre cele trei telefoane Huawei P30 dacă fotografiezi în condiții propice de lumină. Chiar și cu terminalul mai convenabil ca preț, P30 Lite, culorile din poze sunt redate într-un mod strălucitor, iar imaginile abundă de detalii. Astfel, cel mai bun telefon pentru acest timp de fotografie, datorită prețului său imbatabil, poate fi considerat Huawei P30 Lite.

Citește și
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Cum a început povestea de dragoste dintre Irina și Răzvan Fodor. Prezentatorul TV a dezvăluit cum s-a îndrăgostit de soția sa
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Motivul pentru care Carmina, fiica cea mare a lui Liviu Vârciu, nu a participat la petrecerea de botez a fratelui său
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Gina Pistol, mărturisiri cu lacrimi în ochi. Ce spune despre copilăria sa, dar și despre viața de mamă
Mai multe articole

#2 Fotografia pe timp de noapte la lumină artificială

În modul night diferențele dintre cele trei telefoane ale gamei P30 sunt probabil cele mai evidente. În condiții slabe de lumină detaliile se pierd din fotografiile telefonului P30 Lite, iar dacă mai punem la socoteală și prezența sau absența camerei telephoto sau a zoomului 5x P30 Lite nu are nicio șansă de câștig al bătăliei. Pe de altă parte, dacă lumina artificială este totuși suficientă, chiar dacă nu vor rezulta niște poze demne de Instagram, P30 Lite face față provocărilor. Cu toate acestea, rezultatele niciunui terminal nu se compară cu cele ale lui Huawei P30 Pro și de aceea, cel puțin în acest condiții, îl putem considera telefonul cel mai rentabil.

#3 Fotografia de tip selfie

Ceea ce observăm în cazul fotografiei de tip selfie este faptul că atât telefonul Huawei P30 varianta standard, cât și Huawei P30 Pro sunt prevăzute cu același tip de cameră foto. De aceea nu există diferențe între fotografiile de tip selfie realizate cu aceste două terminale. Astfel, luând în considerație și prețul, din start la această probă Huawei P30 câștigă prima sa bilă albă.

Verdict final

Dacă prețul nu ar conta, per total, Huawei P30 Pro este telefonul cu cel mai bun set de camere foto dintre cele trei terminale prezentate în acest articol. Pe de altă parte, dacă dispunem de un buget limitat, atunci avem de-a face cu trei câștigători, iar varianta optimă de investiție nu o poți stabili decât tu, în funcție de tipul de fotografie care te interesează.

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri