Căutare Live

Filme și show-uri TV care merită un home cinema

Nu toate filmele au fost create în mod egal. Unele sunt povești bine ticluite, care îndeamnă la gimnastică mentală. Altele sunt capodopere vizuale, care-ți răsfață retina cu fiecare cadru. Și altele lasă coloana sonoră să-ți fie povestitor. Însă există unele producții care le bifează pe toate.

Filme și show-uri TV care merită un home cinema

Iar special pentru ele, merită să-ți construiești un home cinema cu tot tacâmul: televizor 4k, sistem audio de înaltă fidelitate, Blu-Ray player și conexiune la Internet ultra-rapidă. Mai ales că poți oricând să le iei în rate de la Altex.

2001: Odiseea spațială

Când Kubrick și-a a pus pe hârtie capodopera de proporții epice, sigur nu s-a gândit la ecrane mici și boxe de calculator. Odiseea spațială este un film tras într-un format revoluționar pentru acea vreme (Super Panavision 70), care pune în valoare imaginile mari și detaliile mici. Iar alegerea muzicală a lui Kubrick, devenită peste ani o mostră de referință în istoria cinematografiei, cu siguranță merită un sistem audio puternic, cu subwoofer bine echilibrat. Povestea nu este deloc de acțiune, așa cum ne-au obișnuit filmele SF de azi. Dar îți promite o imersiune completă într-un univers total paralel cu viața cotidiană.

Uncut Gems

Pe de altă parte, dacă acțiune cauți, acțiune primești. Și una relativ proaspătă. Uncut Gems (2020) îl aruncă pe Adam Sandler într-un rol diametral opus tiparului care l-a consacrat. Povestea urmărește încercările unui bijutier și cartofor din New York de a recupera o piesă de mare valoare, care i-ar putea salva viața. Cadrele dinamice, filmate la calitate impecabilă 4K și ritmul alert al acțiunii sigur te vor țintui în fotoliu și vor pune la treabă fiecare piesă de tehnologie din sistemul tău.

The Witcher

Un loc aparte în lumea filmelor de savurat la calitate maximă este rezervat celor fantastice. Și bineînțeles că ar trebui să începem cu seria Stăpânul Inelelor sau Harry Potter. Dar presupunem că n-ar fi la prima vizionare, așa că-ți sugerăm un echivalent modern, care îmbină fantezia cu arta povestirii într-o formă vizuală unică. Dacă aveai chef de un serial pe care să-l urmărești cap-coadă fără oprire, The Witcher are tot ce trebuie.

Westworld

Un viitor distopic, efecte speciale pe care nu le simți ca fiind efecte, joc actoricesc fără cusur și un scenariu care le unește pe toate pe parcursul a 3 sezoane. Westworld este un serial complet, care poate la fel de bine să fie apreciat și la monitorul unui laptop de 13”. Dar ar fi păcat să nu-l tratezi așa cum merită, ca pe o experiență de viață. Pentru că elementele vizuale, sonore, regizorale sunt acolo doar ca să-ți spună povestea. Nu ies în evidență, ci mai degrabă îți permit să te pierzi și mai mult în siajul psihologic al fiecărui capitol.

Poveștile moderne scrise bine, filmate bine, editate bine merită să fie trăite la justa valoare. Un home cinema nu este doar o investiție în gadgeturi de impresionat prietenii, ci îți schimbă complet experiența cinematografică. Și dacă le cumperi inteligent, cu puțin ajutor din partea lui CardAvantaj, poți să-ți transformi living-ul în cinema, fără drame pentru buget.

Noua tabletă MatePad Pro de la HUAWEI, unicul „tovarăș” de care ai nevoie la birou... PC Garage oferă cadou un SSD de 480GB sau o carcasă ARGB...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri