Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Mare atenție! O eroare gravă la Chrome șterge datele aplicației din telefon! Cum se poate rezolva dezastrul

Actualizarea browserului Chrome care îl poate aduce până la versiunea 79, conține o eroare evastatoare care distruge datele aplicației de pe unele disozitive Android. Actualizarea fusese deja trimisă la jumătate din toți utilizatorii Chrome de pe Android, dar Google a întrerupt lansarea acesteia în timp ce investighează problema și speră să găsească o soluție adecvată.

Google Chrome

Potrivit publicaţiei Android Police, problema implică WebView, componenta care redă paginile web în alte aplicații, precum Facebook și Twitter. Aceste aplicații nu au browsere proprii, așa că folosesc Chrome pentru a putea fi încărcate.

Una dintre modificările efectuate în Chrome 79 a implicat locația unor date web, dar nu toate datele au fost mutate corect. Acest lucru înseamnă că, atunci când utilizatorii au actualizat browser-ul Chrome la versiunea numărul 79, aceste date web au devenit inaccesibile.

Potrivit unui comentariu pe blogul Chromium, se iau în considerare două opțiuni: fie continuarea migrației și mutarea fișierelor în noile locații (așa cum se intenționa inițial), fie anularea modificării și readucerea lor în locaţia anterioară.

Este dificil să știi exact ce aplicații sunt afectate, deoarece de obicei dezvoltatorii nu anunță modul în care acestea folosesc WebView, dar datele stocate online vor fi în siguranță.

Actualizarea a ajuns deja la 50% dintre utilizatori, dar Google a confirmat că a întrerupt lansarea în timp ce decide ce măsuri trebuie întreprinse.

Recomandari