Un raport publicat de Departamentul de Sănătate Publică din statul american California arată că folosirea intensă, pe termen lung, a telefonului mobil, poate dăuna grav sănătăţii utilizatorilor. Conform acestora, telefoanele mobile emit unde radio atunci când trimit şi primesc semnale către şi de la antene iar unii experţi au susţinut de mult timp ca aceste frecvente ar provoca leziuni cerebrale, mai ales în cazul copiilor şi adolescenţilor.
"Creierele copiilor continua să se dezvolte până la finalizarea adolescenţei şi sunt cei mai afectaţi de folosirea telefoanelor mobile. Părinţii ar trebui să îi încurajeze să le închidă noaptea", a declarat medicul american dr. Karen Smith.
"Principala îngrijorare este în cazul celor care obişnuiesc să doarmă cu telefonul sub pernă. Este vital să ţii acest gadget cât mai departe de tine", a mai spus medicul, conform THE SUN.
În urmă cu şapte ani, Agenţia Internaţională pentru Cercetare a Cancerului din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a clasificat câmpurile electromagnetice produse de undele radio ca fiind posibil cancerigene pentru oameni.
În România, rata de folosire a telefoniei mobile se apropia,la jumătatea anului 2017, de 100%.
CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU A TE PROTEJA:
- Foloseşte o cască de tip hands free şi dă-o jos când nu eşti într-un apel.
- Ţine telefonul cât mai departe de corpul tău.
- Foloseşte telefonul mai puţin atunci când eşti într-o zonă cu semnal slab.
- Trimite SMS-uri, pe cât posibil, în locul apelurilor.