1. Durerile de stomac
In cazul in care suferi de dureri de stomac, este indicat sa consumi iaurt din soia. Gastroenterita poate afecta celulele intestinale care produc lactaza, enzima care te ajuta sa digeri lactatele. Iaurtul de soia, consumat pentru cateva saptamani, iti va ajuta intestinele sa se vindece. In plus, acesta contine la fel de mult calciu ca iaurtul din lapte.
2. Sindromul colonului iritabil
Iaurtul cu bifidobacterii este cel mai indicat in acest caz. Aceste bacterii accelereaza tranzitul bolului alimentar prin intestine, reducand balonarea si constiparea.
3. Hipertensiune
Iaurturile cu un continut scazut de grasimi sunt recomandate pentru scaderea tensiunii arteriale. Este indicat ca acestea sa fie consumate impreuna cu o mana de afine. Afinele contin proantocianidine, care ajuta la relaxarea vaselor de sange.
4. Obezitate
Cu doar 57 de calorii la 100 de grame, iaurtul grecesc are de doua ori mai multe proteine decat iaurtul normal. Astfel, ofera cantitatea necesara de proteine pentru organism, insa te scuteste de calorii.
5. Osteoporoza
O portie de 150 de grame de iaurt normal iti ofera 30% din cantitatea zilnica recomandata de calciu. Astfel, consumat regulat, acesta iti ofera calciul necesar pentru intarirea oaselor.
6. Stari de oboseala
Cand te simti obosit si nu ai deloc energie, este indicat sa consumi un iaurt cu cereale integrale. Cerealele incetinesc procesul digestiv, astfel incat zaharurile sunt eliberate in sange mai lent, stabilizand nivelul de energie al organismului.
Sursa: dailymail.co.uk
FOTO: hepta.ro
Patru alimente care te ajuta sa te mentii hidratata... S-au inventat plasturii biodegradabili care nu trebuie dezlipiti...