Afla totul despre dieta anti-celulita!

Exista o multime de modalitati de a scapa de celulita, mai mult sau mai putin ciudate. O alimentatie adecvata contribuie la eliminarea celulitei si ne mentine sanatosi. Totusi, aceasta dieta trebuie completata de miscare fizica si masaje.

Intai de toate, trebuie consumati cel putin doi litri de lichide in fiecare zi. Pepenele verde, merele si castravetii sunt doar cateva dintre legumele si fructele care va pot hidrata. Femeile care consuma lichide si din fructe si legume sunt mai slabe decat cele care se rezuma la lichidele propriu-zise. Alimentele bogate in lecitina, aminoacizi si antioxidanti mentin sanatatea, elasticitatea si aspectul placut al pielii.

Legumele si fructele proaspete bogate in vitamina C ajuta si ele la eliminarea celulitei. Sunt bogate in colagen, care contribuie la cresterea elasticitatii pielii si face celulita mai putin vizibila. Pentru un aport echilibrat de vitamine, alimentele ar trebui sa fie consumate mai ales negatite. Ouale, soia, conopida, rosiile, morcovii, spanacul, nucile sau portocalele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie.

NU trebuie consumat:

1. Sare. Este unul dintre cei mai puternici aliati ai celulitei. Consumata in cantitati mari, sarea contribuie la retinerea apei in organism, ceea ce face celulita mult mai vizibila. Atunci cand gatiti puteti folosi si alte condimente in loc de sare, precum piper negru, praf de usturoi sau chilli.
2. Alcool. Toxinele care intra in corp in urma consumului de alcool afecteaza ficatul si se transforma in grasimi. Alcoolul deshidrateaza organismul asadar, consumul regulat nu va face bine daca vreti sa scapati de celulita.
3. Cofeina. Cofeina consumata din cafea si bauturi racoaritoare limiteaza eforturile pe care le-ati facut pentru a scapa de celulita. Nu este buna in aceasta dieta decat daca este un ingredient al cremelor anticelulitice pe care le folositi, caz in care va poate stimula circulatia sanguina.

Exemple de meniuri potrivite in aceasta dieta

Pentru micul dejun

1. 50 de grame de fulgi de ovaz cu lapte degresat, o lingurita de scortisoara si una de seminte de in. Puteti adauga si 250 de mililitri de suc de coacaze.
2. Un ou fiert, doua felii de paine neagra unse cu un strat subtire de unt de arahide. 250 de mililitri de suc de grapefruit.
3. 125 de grame de iaurt, un mar si o lingurita de seminte de in. Pentru hidratare, 250 de mililitri de limonada.

Pentru pranz
1. 3-4 cartofi fierti cu ulei de masline, telina rasa si 100 de grame de somon.
2. 150 de grame de pui la gratar cu broccoli si castraveti.

Pentru cina
1. Un bol de supa de rosii, 50 de grame de orez brun, 100 de grame de curcan sau pui degresat.
2. 150 de grame de peste la cuptor asezonat cu ceapa si lamaie, plus o salata de legume verzi.

Cand aveti pofta de o gustare, puteti consuma nuci, afine, portocale, tarte de ovaz sau zmeura.

Foto: hepta.ro

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri